Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch dankt Labyad voor zijn wonderschone en eerste CL-goal

Bam! Hangen! Daar vloog de bal dan ein-de-lijk in de touwen en de afzender was Ryan Gravenberch. Na een eerste helft vol vergooide kansen werd de ban gebroken door de achttienjarige middenvelder. Het bedankje achteraf ging naar Zakaria Labyad.

26 november 2020 - 13:55
Gravenberch 1200 Ajamid
De treffer van Gravenberch verdiende een betere ambiance. © Pro Shots

Het was een wonderschoon doelpunt. Eentje die gemaakt had moeten worden in een kolkende Johan Cruijff Arena. De ambiance waarin het nu gebeurde, was treurigmakend. Al was de blijdschap er bij Gravenberch niet minder om. Gelukkig maar. Je maakt immers maar één keer je eerste Champions League-treffer.

“Ik wil de goal graag nog terugzien,” klonk het dan ook schattig voor de camera’s van Ziggo Sport, waar Gravenberch tekst en uitleg gaf. “Ik kreeg de bal van Dusan Tadic en dacht: ik moet deze schieten. Hij vloog er mooi in, onderkant lat. Je ziet het gebeuren. Dit is mijn eerste goal van het seizoen en ik hoop dat er meer volgen.”

Gravenberch wilde werken aan zijn scorend vermogen en kreeg op de training tips van Zakaria Labyad. Dat sorteerde gelijk effect, zo legde hij uit bij SBS6. “Zakaria had tips. Meestal als ik schiet, gaat-ie over of naast. Daarom maakte ik een afspraak met Zakaria. Hij zegt altijd dat ik met mijn binnenkant moet schieten. Vandaag deed ik dat en was het raak, haha!”

Labyad had voor rust zelf al de trekker moeten overhalen, maar liet een enorme kans onbenut. Gelukkig kun je dus ook op een andere manier je waarde hebben en dat is alleen maar mooi. Gravenberch speelde uitstekend tegen Midtjylland en kreeg de complimenten van zijn trainer, die vond dat de Ajacied taakbewust opereerde. “Ik vond mezelf ook wel goed spelen, zowel in balbezit als zonder bal.”

Natuurlijk kreeg Gravenberch kort na de wedstrijd te horen dat Atalanta met 0-2 had gewonnen op Anfield. “Dat is natuurlijk jammer, want Liverpool stond aan kop. Als zij de punten hadden gepakt, dan hadden wij met zeven punten tweede staan. Maar goed, het maakt niet uit, want nu moeten wij uit bij Liverpool laten zien dat wij daar ook kunnen winnen.”

Afgesproken Ryan, goed plan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >