Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VVV-supporters verteren 0-13 met cameraploeg en shotje per tegengoal

We willen bij voorbaat even opmerken dat we te doen hebben met VVV-supporters. Het is nooit leuk om te verliezen, maar laat staan met 0-13. Toch is dat precies wat Ajax deed. Dertien keer scoren dus. Hoe verteer je zo'n verschrikkelijke wedstrijd? We lichten twee voorbeelden uit.

25 oktober 2020 - 14:23
Verterenvvvajaxcar
Er was voor VVV geen houden aan... © Pro Shots

Grappig genoeg was in beide gevallen de afspraak al vooraf gemaakt. Welke afspraak precies? Nou, de afspraak om een cameraploeg van de NOS thuis te ontvangen om in beeld te laten brengen op welke alternatieve manier je de topper tegen Ajax beleeft.

Een tripje naar De Koel was middenin de coronacrisis uiteraard niet mogelijk en dan moet je op zoek naar alternatieven. Hoe leuk is het dan om een bakkie pleur te zetten voor de NOS, je VVV-shirt aan te trekken en te hopen op een stuntje? Nou, heel leuk natuurlijk!

Helaas pakte het allemaal iets anders uit voor de familie waarvan we de naam eerlijk gezegd niet weten. De NOS heeft er een video van twee minuten van gemaakt en wij hebben best een beetje te doen met deze VVV'ers, die per tegentreffer nog minder vrolijke gezichten trekken.

Overigens bleef de televisie de volle negentig minuten aan en was er ook in het stadion niemand van het gezelschap eerder naar huis gegaan, zo wordt er bezworen. Je bent supporter of niet, klinkt het letterlijk. En kijk, dat horen we dan weer graag.

En dan was er nog twitteraar @Broddelwerk, die in klein gezelschap in een soort privé-kroeg bijeenkwam om VVV - Ajax te bekijken. Om er een leuke zaterdag van te maken, werd vooraf afgesproken om een shotje per tegengoal te drinken. Leuk idee, gaan we doen!

Maar ja, toen moesten er dus dertien shotjes achterover gegoten worden. Eerlijk is eerlijk, @broddelwerk en co hebben hun best gedaan en hadden een flinke voorraad drank aangelegd. Eerlijk gezegd hebben we geen idee of er nog een flesje over is, want het ging hard. Heel hard.

Ergens richting de dubbele cijfers droogden de filmpjes op en uit waardoor we niet precies weten hoe het is afgelopen, maar ergens vanmorgen vroeg volgde nog een gifje van twee treinen die een frontale botsing beleven, dus we kunnen ons voorstellen dat het vrij zware tijden zijn. Klik hier om alle shotjes te bekijken.

Sterkte, VVV'ers!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >