Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Volgt Gravenberch De Ligt op als Golden Boy bij Ajax?

Lijstjes! Oh, de voetbalwereld barst van de lijstjes! Ook van lijstjes die inkrimpen. Precies op zo’n lijstje vinden we de naam van Ryan Gravenberch. Hij is nog altijd kanshebber om de volgende ‘Golden Boy’ te worden.

15 oktober 2020 - 14:22
Gravenberch 1200 Gb
Ryan 'Golden Boy' Gravenberch? © Pro Shots

Het Italiaanse Tuttusport schrapte donderdag weer flink wat namen van de lijst van kanshebbers voor de Golden Boy Award. Er zijn nog drie Nederlanders over, onder wie dus de achttienjarige Gravenberch. Door zijn naam ging nog geen streep.

Myron Boadu (AZ) en Mohamed Ihattaren (PSV) zagen hun naam wel doorgekrast worden, terwijl naast Gravenberch ook Sergiño Dest (FC Barcelona) en Mitchell Bakker (PSG) mogen hopen op winst.

Als Ajacieden weten we hoe het is als één van de spelers de award pakt, want Matthijs de Ligt ging in 2018 als Ajacied met de prestigieuze titel aan de haal. Gravenberch kan in zijn voetsporten treden, al is de concurrentie natuurlijk ook dit jaar weer ongekend hoog.

Het duurt nog even voor meer duidelijkheid volgt, want pas op 15 november vallen er weer wat namen van het lijstje en wordt steeds duidelijker wie het stokje over neemt van João Félix (Atlético Madrid), de Portugese winnaar van vorig seizoen.

Hieronder zie je de shortlist met de twintig overgebleven namen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >