Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Promes baalt als een stekker, maar maakt zich niet gelijk druk

Een draak van een wedstrijd, zo kun je de 1-0-nederlaag die Ajax kreeg te verwerken in Groningen gerust omschrijven. Quincy Promes baalde ook ontzettend van de onmacht, maar predikt ook rust.

05 oktober 2020 - 08:23
Promes 1200
Promes was de enige ervaren speler die uitleg kwam geven. © Pro Shots

Terwijl jonkies als Ryan Gravenberch en Jurriën Timber de kastanjes uit het vuur mochten halen voor de camera’s van Fox Sports, verscheen Promes (28) als enige ervaren speler voor de plopkap van de NOS om terug te blikken op een voor Ajax waardeloze middag.

En nee, de aanvaller die al weken op de tien-positie opereert, keek niet blij. Daar was dan ook zeker geen reden toe, want wat was het lang geleden dat we Ajax zo onmachtig hebben zien ploeteren. Vooral de gelatenheid waarmee het gepaard leek te gaan was lastig om te zien.

Promes zocht naar redenen, maar kwam eigenlijk niet heel veel verder dan dat zijn ploeg te weinig creëerde. Dat is zeker waar, want er was een schrijnend gebrek aan creativiteit vanuit het middenrif waarneembaar en voorin lukte er ook bar weinig.

“Ik denk dat we te weinig creëerden,” klonk het dan ook met een zucht uit de mond van Promes. “Het bleef lang 0-0 en we kwamen door een slordigheid op achterstand. Dan is het gewoon heel moeilijk om de wedstrijd om te draaien, zeker als je ziet dat we de lat nog twee keer raken. We hadden gewoon meer moeten brengen en meer moeten creëren.”

Promes doelt op een moment in de wedstrijd, waarbij Dusan Tadic op de lat kopte en invaller Klaas Jan Huntelaar de rebound op diezelfde dwarslegger knalde. Ajax stond toen echter al met 1-0 achter en ploeterde er al geruime tijd flink op los.

Promes: “We maakten de verkeerde keuzes en maakten Groningen sterk. Ze scoorden ook nog. Dan weet je dat je achter de feiten aan loopt. Waar we simpel konden spelen, kozen we vaak voor de lange bal of de eindpass. Dat wilde Groningen en daardoor verloren we steeds meer grip de tweede helft. Als je achter komt hier, dan is het gewoon moeilijk om dat om te draaien.”

De geboren Amsterdammer speelde zelf weer als aanvallende middenvelder achter gelegenheidsspits Zakaria Labyad. Het liep allemaal niet lekker. “Nee, we hebben gewoon te weinig gecreëerd,” verzuchtte Promes nog maar eens.

“Er was weinig ruimte voor ons om ons spel te spelen. Dat heeft Groningen goed gedaan, maar dat wisten we van tevoren. We hadden gewoon meer moeten creëren. Ik weet niet hoe veel schoten we op doel hadden, maar ik herinner me er niet veel…”

Toch waakt Promes voor groot chagrijn. “Er is niet gelijk een man overboord. We hebben hiervoor drie keer gewonnen. Het is zuur dat we zo de interlandperiode ingaan, maar ik denk niet dat we ons druk hoeven te maken.”

We hopen het maar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >