Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fox Sports biedt excuses aan voor wel heel vreemde stadiongeluiden...

Nepstadiongeluid bij het bekijken van een voetbalwedstrijd voelt al vreemd en dan stopte Fox Sports een wel heel bijzonder geluidsbandje in de machine... Er waren tijdens FC Groningen - Ajax (1-0) vreemde spreekkoren te horen en de zender wist na afloop niet hoe snel het excuses moest aanbieden.

04 oktober 2020 - 16:35
Geluidgroajacar
Fox Sports zegt sorry, dus dan is het goed. Bijzonder blijft het! © Pro Shots

Ergens halverwege de eerste helft hoorden we ineens 'En wie niet springt!' ingezet worden. We hoeven vast niet uit te leggen waarom dit een toefje bijzonder is. Prima als supporters het zingen, daar doe je niks tegen... maar als je zelf de geluiden uitkiest, waarom dan precies dit spreekkoor?

Daar kwamen ze in tweede instantie bij Fox Sports ook achter en daarom werden er snel excuses aangeboden, nog voordat de uitzending vanuit Groningen werd afgesloten. “Door een menselijke fout is bepaald gezang hoorbaar geweest, wat niet had gemoeten,” aldus de presentator van dienst.

“Het fragment is daarom per direct verwijderd en we gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en gaan herhaling voorkomen,” vervolgde de man met de microfoon. Vrij onschuldig was verder het op de achtergrond laten horen van de Groningse goaltune, terwijl het nog 'gewoon' 0-0 stand.

Overigens viel de ophef om het verkeerd ingestarte geluidsbandje wel mee en konden de Ajacieden verspreid over social media er heus de humor wel van inzien, maar stel je omgekeerd eens voor dat de liedjes die in de Johan Cruijff Arena hoorbaar zijn als 'lachband' waren uitgezonden.

Dan was het hek vast helemaal van de dam! Het lijkt nu uitgesloten dat dit gebeurt, want grote kans dat de geluidstechnici bij Fox richting Ajax - sc Heerenveen tot drie keer toe het bandje afdraaien om alle foute liedjes eruit te knippen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >