Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch kan er niets anders van maken: 'Het was dramatisch'

Het waren de jonkies die na de wanprestatie in Groningen de mediadienst op zich moesten nemen. Ga er maar aanstaan... Desondanks is het interessant om te horen wat Ryan Gravenberch en Jurriën Timber ervan vinden, al is het lastig om twee tieners zo'n slechte wedstrijd kwalijk te nemen.

04 oktober 2020 - 17:15
Gravenberchgroningencar
Gravenberch beeldt onbedoeld uit hoe Ajax door zijn hoeven zakt. © Pro Shots

Ajax verloor in de Euroborg met 1-0 en op één of andere manier is Groningen-uit nooit een gemakkelijke wedstrijd en kun je een keertje verliezen, maar de manier waarop... Als je de torenhoge ambities van de club afzet tegen het veldspel was het tranentrekkend slecht.

Het loopt sowieso nog niet heel lekker sinds de start van de eredivisie en het heeft niet veel zin om ongelooflijke tactische verhandelingen te gaan houden als Gravenberch en Timber voor de camera komen, maar het is wel goed om te horen dat er tenminste wat kritische noten worden gekraakt.

Gravenberch moest de verbinding tussen verdediging en aanval tot stand brengen, maar enig tempo zat er bij de middenvelder niet in. Totaal niet zelfs. Sterker nog, die ene keer dat hij wel eens een keertje kon opstomen, stopte Gravenberch met rennen en volgde er een vervolg zijwaarts...

“Als je naar de wedstrijd kijkt, waren wij gewoon niet goed. Het was een beetje slap... We kregen wel kansen, maar zoveel kansen waren het eigenlijk niet. Het was dramatisch. We zitten er normaal altijd goed op, vandaag was het even wat minder,” aldus Gravenberch tegenover Fox Sports.

We zagen de irritaties bij de Ajacieden verder en verder toenemen. De scheidsrechter hoefde maar te fluiten en de grensrechter hoefde maar te vlaggen of er stond wel weer ergens een Ajacied zijn ongenoegen te uiten.

“Als ik naar mezelf kijk, ben ik ook niet echt tevreden. Het was slap. Hoe ik duels aanging... Als speler heb ik ook geen creativiteit gebracht. Ik denk dat het niet mijn dag was. Ik weet het wel zeker. Het was dramatisch.”

De teksten van Timber klonken misschien zelfs wel het meest verstandig, maar nogmaals: wat kun je die jongen nu kwalijk nemen? Precies niks... “De bal komt terug en dan moet ik er staan, het is toch mijn man die nu scoort. En er zijn nog meer momentjes die eruit moeten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >