Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres wil binnen en buiten de lijnen een leider zijn

David Neres stond thuis tegen sc Heerenveen (5-1) eindelijk weer aan de aftrap van een wedstrijd. Basisspeler, dat was alweer even geleden! Het zal de Braziliaan goed hebben gedaan, want hij verwacht hartstikke veel van zichzelf.

20 oktober 2020 - 11:50
Neres 1200
Neres ziet zichzelf als één van de ervaren spelers en daar komt meer bij kijken. © Ajax Images

Gefrustreerd was de aanvaller de laatste maanden. Blessures, revalideren, terugslag, revalideren, aanhaken, terugslag… Was hij nog wel voetballer? De 23-jarige begon er zelf aan te twijfelen, maar de weg terug is nu echt gevonden. Met Ajax maakt Neres zich op voor een nieuw seizoen in de Champions League.

Vaak denken we nog terug aan sprookjesseizoen 2018/2019, maar dat topjaar telt niet meer. Neres weet het ook, wordt duidelijk in gesprek met Ajax TV. Hij was destijds een groot talent, maar inmiddels verwacht hij meer van zichzelf. “Ik ben nog jong, maar ik ben ook één van de meest ervaren spelers. Ik kan de leiding nemen op het veld en ook erbuiten.”

Neres zegt het niet één keer, nee, er volgt nog een stellige tweede keer: “Ik kan het goede voorbeeld geven en een leider zijn.” Buiten het veld doet Neres dat met het begeleiden van landgenoot Antony. De recordaankoop voelt zich vanaf het prille moment thuis in Amsterdam en Neres is daar mede de oorzaak van.

Hoe ziet Neres de confrontatie met Liverpool tegemoet? "Ik hoop dat we er opnieuw een fantastisch seizoen van kunnen maken. Het heeft geen zin om een vergelijking te maken tussen het team van 2018/2019 en nu. Dat oude team bestaat niet meer. Maar ik garandeer dat de filosofie van de club niet verandert: we blijven altijd op dezelfde manier spelen en er zijn bovendien veel goede spelers bij gekomen."

Dezelfde filosofie dus. Neres duidt nog even precies wat hij daarmee bedoelt: "We speelden goed samen en geloofden in de filosofie van de club. Er zat veel kwaliteit in het team, met jonge spelers. We hadden een hele duidelijke spelopvatting en speelden zonder angst en met veel inzet."

Wordt het nieuwe Champions League-avontuur aangevangen met ‘leider’ Neres in de basis? Dat is afwachten. Erik ten Hag liet direct na Heerenveen-thuis weten dat die mogelijkheid zeker bestaat, maar hoe de poppetjes precies worden neergezet merken we de komende dagen vanzelf.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >