Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Heerlijke plaatjes van vergeten wedstrijd tegen Liverpool

Wie denkt aan Ajax tegen Liverpool komt steevast uit bij de mistwedstrijd (5-1) uit 1966. Heel veel meer historie tussen beide clubs is er simpelweg ook niet. Precies om die reden nemen we je graag mee terug naar 1 augustus 2003, toen beide ploegen elkaar vriendschappelijk troffen in de Johan Cruijff Arena.

20 oktober 2020 - 09:13
Maxwell 1200
Nu hebben we Nico, maar Maxwell was ook echt een geweldenaar... © Ajax Images

En waarom doen we dat? Voorpret richting woensdag! Dat is al lastig zat, nu Liverpool-thuis zonder supporters is. Maar ja, we moeten er met z'n allen toch maar wat van proberen te maken. Ajax - Liverpool is hoe dan ook bijzonder. Voorpret dus met plaatjes van een allang vergeten duel.

De foto’s van die vergeten wedstrijd zijn namelijk tof. Het Ajax van trainer Ronald Koeman herbergde prachtige voetballers als Maxwell, Rafael van der Vaart, Hatem Trabelsi, Wesley Sneijder en natuurlijk good old Jari Litmanen. Maarten Stekelenburg was en toen bij en zal woensdag weer van de partij zijn.

Een fotoverslag leek ons daarom hartstikke goed op zijn plaats, want er zijn destijds fijne plaatjes geschoten. Het was de eerste thuiswedstrijd in de voorbereiding op seizoen 2003/2004 en gescoord werd er niet. Ondanks een flink aantal kansen, waarvan de meeste voor Ajax, bleef het 0-0 in het eerste duel in het Amsterdam Tournament.

Vooral Van der Vaart kreeg kansen om te scoren, maar het lukte maar niet om doelman Jurek Dudek te verschalken, terwijl ook Petri Pasanen een goede kopkans niet verzilverde. Na rust viel Jari Litmanen in voor Wamberto. De Finse publiekslieveling mocht nog even meedoen tegen zijn oude club, maar ook hij wist zijn mogelijkheid niet te benutten.

En Liverpool? Dat kwam eigenlijk niet verder dan een countertje hier en daar. Daarbij was El Hadji Diouf nog wel eens gevaarlijk, maar Stekelenburg hoefde niet te vissen. We hopen dat Andre Onana dat woensdag ook niet hoeft te doen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >