Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kunstgras Venlo ligt nu in de tuin van VVV-aanvoerder Post

De laatste jaren werden de Ajacieden niet blij van uitduels bij VVV-Venlo… Het stadionnetje is best grappig, met die lange trap en zo, maar ach, ach, ach, dat kunstgras! Vreselijk. De rubberkorrels vlogen je in Venlo om de oren.

23 oktober 2020 - 11:20
Post 1200
Zou Post ook alle korrels mee naar huis hebben genomen? © Pro Shots

Dat is niet langer meer het geval. Gelukkig maar. In stadion De Koel ligt inmiddels een natuurmat. Fijn! Het zal Klaas Jan Huntelaar goed doen. De spits stak zijn ergernis nooit onder stoelen of banken. “De zolen van je voeten branden gewoon weg op zo’n plastic mat.”

Daarbij moet worden aangetekend dat Ajax de laatste twee jaar in Venlo op een bloedhete augustusdag speelde en in die omstandigheden word je al helemaal niet blij van plastic sprieten. Maar het is verleden tijd, zaterdag kruisen VVV en Ajax de degens op groene natuursprietjes. Heerlijk.

Maar waar is de kunstmat gebleven? Nou, dat is best een grappig verhaal. Dat ligt nu in de tuin van VVV-captain Danny Post. De 31-jarige controleur vertelt dat aan het Algemeen Dagblad. “Toevallig moest mijn tuin op de schop. Vandaar die mat. Een klein stukkie maar, hoor. Zo groot is mijn tuin nu ook weer niet.”

Niet alleen Huntelaar en co zijn blij met de overstap naar natuurgras, blijkt uit de woorden van Post. “Het is niet dat ik per se tegen kunstgras ben, maar als voetballer wil je het liefst op natuurgras voetballen. Clubs met kunstgras voelen toch wat sterieler aan. Je wilt dat gras ruiken wanneer je in een stadion komt. Ik ben blij dat dit weer kan bij VVV.”

De aanvoerder snapt de woorden die Huntelaar eerder sprak dan ook wel. “Ons stadion ligt in een kuil. Wanneer het warm was en de zon scheen fel, brandde je bijna van het kunstgras af. Zó heet werden die sprieten dan.”

Kortom, iedereen blij. Win-win-win-win-situatie en alles. Nu nog drie punten meenemen uit Venlo. Het duel begint zaterdag om 16.30 uur als Danny Makkelie voor het eerst op zijn fluit blaast.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >