Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klopp legt uit waarom hij Mané, Firmino én Salah wisselde

Erik ten Hag verraste Jürgen Klopp met zijn speelwijze, maar de Duitse trainer verraste in de zestigste minuut nog veel harder door in één klap Sadio Mané, Roberto Firmino én Mohamed Salah van het veld te halen.

22 oktober 2020 - 10:22
Wissels 1200
Was het wisselcircus arrogantie van Klopp? De Duitser stelt zelf van niet. © Pro Shots

Was het arrogantie? De voorsprong was met 0-1 (eigen treffer Nico Tagliafico) onwijs nipt en de Ajacieden waren zeker gevaarlijk voor de goal van doelman Adrian. Nee, ‘The Reds’ waren absoluut nog niet zeker van een driepunter, dus waarom zou je in godsnaam je complete droomvoorhoede wisselen?

Het gebeurde toch echt. Diogo Jota, Takumi Minamino en Xherdan Shaqiri meldden zich langs de zijlijn, zodat Klopp zijn driemanswissel kon toepassen. Was de trainer werkelijk zo zeker van een goede afloop? Op socials konden supporters het niet bevatten. “Zo veel arrogantie moet afgestraft worden,” zo klonk het.

Maar was het arrogantie? Klopp stelt, in gesprek met Liverpool Echo, dat hiervan geen enkele sprake was. De trainer ziet het vooral als een compliment voor de kracht van zijn selectie dat hij zo’n wissel kan doorvoeren. En er zat ook zeker een gedachte achter.

Klopp: “Het was een zware wedstrijd voor onze voorste drie. Ik was heel blij dat we ze alle drie konden vervangen. We verdedigden in een 4-5-1-systeem en onze vleugelaanvallers moesten veel verdedigend werk doen. Wanneer we de bal wonnen was er veel ruimte voor countermogelijkheden, dus wij dachten dat het een goed idee was om verse benen in de ploeg te brengen. Ik had geen enkele twijfels over de jongens die erin kwamen.”

Het liep dan ook goed af voor Liverpool en Ajax was sowieso niet bij machte om er een serieus slotoffensief uit te persen. Erik ten Hag haalde met Daley Blind en Davy Klaassen overigens ook zijn beste spelers naar de kant.

Klopp stond na de wedstrijd pal achter zijn besluit. Het ingebrachte drietal kreeg dan ook zeker mogelijkheden. “We maakten die kansen helaas niet af, maar de jongens die erin kwamen zijn goed in vorm”, aldus de Liverpool-coach. “Het heeft ons erg geholpen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >