Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klopp was tijdens ‘gevaarlijk potje’ verrast door tactiek Ten Hag

Managers geven niet snel toe verrast te zijn door hun collega van de andere ploeg, maar Jürgen Klopp is de moeilijkste niet. Ja, hij was zeker verrast en had zich niet ingesteld op de gewijzigde Amsterdamse tactiek.

22 oktober 2020 - 09:42
Klopp 1200 (1)
Ajax kan volgens Klopp zo mee in de Premier League. © Pro Shots

Erik ten Hag had zijn speelwijze flink aangepast en verraste daarmee alles en iedereen bij Liverpool en ook de Ajaxsupporters knipperden een paar keer met de ogen. Eh, hoe staat het nou eigenlijk? Welk poppetje opereert vanaf welke juiste plek?

Lisandro Martínez stond plots centraal achterin met Perr Schuurs, Daley Blind was doorgeschoven naar het middenrif en Mohammed Kudus speelde als een valse spits die verwarring moest zaaien. Helaas moest de twintigjarige Ghanees er al na acht minuten af, maar toch!

Klopp kreeg bij Ziggo Sport de vraag of hij verrast was en ja, dat was hij. “Eigenlijk wel ja. Dat Ajax zijn formatie zo wijzigt, had ik niet verwacht, maar dat doet bijna iedereen tegen ons tegenwoordig. Ik snapte het in dit geval denk ik wel: de snelheid van Martínez die het verschil maakte en de ervaring van Blind op 6.”

De Liverpool-manager sprak van een ‘gevaarlijk potje’ en was blij de drie punten mee te nemen naar Engeland. Een nipte 0-1-zege volstond. Een ongelukkig eigen doelpunt van Nico Tagliafico bracht ‘The Reds’ de krappe overwinning.

De voetballiefhebber in Klopp had genoten van wat hij had gezien. “Het was een ongelooflijk open wedstrijd bij vlagen. We speelden veel één tegen één in heel grote ruimtes”, stelde de Duitser, die overigens flink wat complimenten uit zijn binnenzak haalde voor de Ajacieden.

“Ajax is een topteam en zou zeker in de Premier League kunnen spelen, dat is wel duidelijk. Ze worden dan waarschijnlijk niet ieder seizoen kampioen, maar ze zouden meekunnen. Dat is helder. Ik hou van hun manier van spelen, het is een voetballende speelwijze.”

Dat zijn fijne teksten. Baalde Klopp ook nog ergens van? Oh, jazeker! De grasmat kon hem niet bekoren. “Het veld was ongelooflijk slecht. Ik dacht dat een voetballende ploeg wel een top-grasmat zou hebben, maar dat was niet het geval. Je kon zien dat het voor beide teams heel zwaar was.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >