Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wijt nederlaag Ajax niet alleen maar aan pech...

Het plan was uitstekend en de uitvoering ook. Desondanks hielden de Ajacieden geen resultaat over aan het treffen met Liverpool. Het werd 0-1, want het lukte maar niet om de trekker over te halen. Ajax kwam een procentje tekort en daarom is de verliespartij volgens Erik ten Hag geen pure pech.

22 oktober 2020 - 02:08
Hagbabbelliverpoolcar
Blind behoorde ook op het middenveld tot de betere Ajacieden. © Pro Shots

Ten Hag koos voor variant van Bayern München-uit (1-1) met een verstrekt middenveld, waarop ook Daley Blind stond geposteerd, en net als tegen Bayern lukte het om een Europese grootmacht de wil op te leggen, maar dit keer bleef de beloning uit.

Het hielp niet mee dat Mohammed Kudus al na een minuutje of zeven uitviel, al had dit voor de tactiek weinig gevolgen. Misschien wel voor de uitvoering, al weten we dat waarschijnlijk nooit zeker. We weten zeker dat Ajax voldoende kansen kreeg. Of toch eentje te weinig?

“We hebben geen kansen gekregen, maar gecreëerd,” stipt Ten Hag tijdens zijn analyse een voor hem belangrijk verschil aan. “Je kunt best zeggen dat we onfortuinlijk zijn geweest, want ik zag een uitstekende 'team performance' en een overtuigend Ajax, maar die ene procent ontbrak.”

“Ik zeg niet dat het pech is dat we doelpuntloos zijn gebleven, want uiteindelijk moet je zelf de trekker overhalen. Die ene procent... We moeten in de spiegel kijken, want aan die ene procent heeft het ontbroken. We waren niet meedogenloos genoeg in de box.”

Quincy Promes – die volgens Ten Hag een vormcrisis wordt aangepraat – en Dusan Tadic kregen de grootste kansen om de nul op het scorebord weg te gummen, maar hun inzetten waren toch een toefje te lief. Rammen! Poeieren! Ogen dicht en schieten! Wilde Ajax het te mooi doen? Davy Klaassen raakte ook nog de paal...

“We hebben het uitstekend gedaan en een heel goede wedstrijd gespeeld, tegen een heel goede ploeg. Het plan was uitstekend, de uitvoering ook. Alleen een doelpunt ontbrak,” vervolgde Ten Hag, die herhaalde dat zijn tactiek voor de spelers niet nieuw was.

“Het was geen ander plan, want wij hebben dit ingetraind tijdens de afgelopen maanden en voor de spelers is alles duidelijk. Er waren wat andere facetten, met een andere rol voor Daley Blind. Hij heeft het goed ingevuld, waardoor we grip kregen op Liverpool en dat stemt me tevreden. Daley is slim qua bewegen en rustig aan de bal, waardoor wij hun laatste linie in de rug konden attaqueren.”

Op zich is er na een 0-1-nederlaag tegen Liverpool geen man overboord, maar aangezien Atalanta met 0-4 won op bezoek bij FC Midtjylland voelt de uitwedstrijd van volgende week toch al meteen een beetje als erop of eronder. Ten Hag: “We hadden bonuspunten kunnen pakken, want ik denk dat Liverpool kwetsbaar was. Helaas hebben we niet van die kwetsbaarheid geprofiteerd.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >