Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters zwaaien spelersbus uit met scootertjes en vuurwerk

Een Europees avondje is iets waar veel Ajacieden normaal gesproken naar uitkijken, maar tegen Liverpool (0-1) was veel anders. Geen kolkende Johan Cruijff Arena, maar lege tribunes… En dus bedacht een groep supporters om Ajax op een alternatieve manier aan te moedigen, met scootertjes en vuurwerk!

22 oktober 2020 - 09:48
Uitzwaaienbus800
Aan de sfeer vooraf heeft het in ieder geval niet gelegen. © Ultras Amsterdam

Het plan was eigenlijk om de spelersbus bij aankomst bij het stadion sfeervol te ontvangen – uiteraard keurig op afstand van elkaar – maar daar zette de gemeente Amsterdam helaas een dikke vette streep door. En dus moest er een alternatief worden bedacht, want als we Ajax niet in het stadion kunnen aanmoedigen, dan maar op een andere manier.

Het ontvangen van de spelersbus werd uiteindelijk ingeruild door het uitzwaaien van de bus. Letterlijk onderweg naar de Johan Cruijff Arena werd de selectie gevolgd door toeterende auto’s en scootertjes. Een rode zee van Bengaals vuurwerk vormde zich rondom de bus en dat leverde fraaie beelden op, kijk hieronder maar.

Of het vuurwerk bij aankomst bij de Johan Cruijff Boulevard al op was? Nee hoor, zeker niet! De Champions League-hymne werd overstemd door de doosjes met vuurwerk die buiten het stadion werden afgestoken. Dat ging nog dik vijf minuten zo door, ook nadat er al was afgetrapt. Naar verluidt was het dan ook zeer mistig op de Boulevard.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >