Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax komt razendsnelle achterstand niet meer te boven

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om een vierde overwinning op rij te boeken. De beloften moesten een razendsnelle achterstand van twee doelpunten goed zien te maken, maar tegenstander Almere City bleek een maatje te groot. Of Jong Ajax een maatje te klein, beter gezegd. Het werd uiteindelijk 1-4.

30 oktober 2020 - 20:39
Jongajaxalmere800
Het werd een dramatische avond voor Jong Ajax... © Pro Shots

Jong Ajax – dat met het een-na-jongste team ooit speelde (gemiddeld 18,67 jaar) – kreeg al vroeg in de wedstrijd twee flinke tikken te verduren. De scheidsrechter had nog niet gefloten voor de aftrap of de bal lag al twee keer in het netje. Eerst liet Neraysho Kasanwirjo zich door Damon Mirani te makkelijk aftroeven bij een corner en daarna was het Thomas Verheydt die met het hoofd binnen werkte.

De ploeg van Mitchell van der Gaag had het na de achterstand behoorlijk lastig tegen Almere City. De Flevolanders zetten hoog druk en Jong Ajax wist zich daar maar moeilijk onderuit te spelen. Tot kansen kwam het dan ook niet. Via een schotje van Max de Waal kwamen de beloften nog het dichtst bij het doel, maar echt grote mogelijkheden bleven uit. 

Alsof de zeikende regen op sportpark De Toekomst nog niet erg genoeg was, kreeg Jong Ajax nog binnen het halfuur een extra koude douche te verwerken. Elias Sørensen dompelde de beloften verder in rouw door Almere City op 0-3 te schieten. Als klap op de negatieve vuurpijl moest aanvoerder Enric Llansana ook nog eens geblesseerd het veld verlaten.

Ook na rust gingen de bezoekers vrolijk door met scoren. De verdediging van Jong Ajax had bij een vrije trap van Almere City wat weg van gatenkaas, waar Frederik Helstrup vervolgens dankbaar gebruik van maakte. Kenneth Taylor wist de eer nog wel deels te redden vanaf elf meter, maar verder was Jong Ajax geen enkel moment bij machte om iets terug te doen.

Waren er verder nog noemenswaardige momenten in de wedstrijd? Jazeker! Hassane Bandé maakte zijn rentree op de Amsterdamse velden na een langdurige blessure en een verscheurd huurcontract. De Burkinees was overigens ook nog eens jarig, maar we vragen ons af of invallen in een kansloze wedstrijd nou zo’n leuk cadeau is. Desondanks was het voor Bandé uiteraard fijn om weer minuten te mogen maken.

Jong Ajax blijft ondanks de verliespartij tegen Almere City staan op de achtste plaats, maar de beloften kunnen nog wel voorbij worden gestreefd door ploegen die later dit weekeinde in actie komen. Zelf voetbalt Jong Ajax op vrijdag 6 november weer. Dan gaan de jonkies op bezoek bij de kampioen van de eerste periode: SC Cambuur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >