Nieuws

Jong Ajax is in vorm en wint overtuigend op bezoek bij MVV

Jong Ajax heeft vrijdagavond zijn derde overwinning op rij geboekt. Na de beloftenelftallen van AZ en FC Utrecht te hebben verslagen, werden er nu drie punten gepakt op bezoek bij MVV Maastricht. Er werd in stadion De Geusselt overtuigend met 1-5 gewonnen.

23 oktober 2020 - 20:36
Mvvjong2800
De Waal tekende voor de mooiste treffer van de avond. © Pro Shots

Jong Ajax – waar Hassane Bandé op de bank zat – werd al vroeg in de wedstrijd wakker geschud, want vrijwel direct na de aftrap dook MVV op voor de goal van Kjell Scherpen. De inzet werd echter rakelings over gekopt. Toch moest Jong Ajax even later het hoofd buigen. Na een ouderwetse scrimmage kwam de bal voor de voeten van Jérôme Deom, die uithaalde en het net vond.

MVV moest het overigens doen zonder supporters die de club normaal gesproken aanmoedigen vanuit de bioscoop. Het filmhuis besloot de trekker uit het initiatief te trekken na een incident met een streaker die door de bioscoopzaal rende. Raar, maar waar!

Afijn, terug naar de wedstrijd waar Max de Waal al heel snel wat terug deed namens Jong Ajax. De achttienjarige had maar twee minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. De Waal kreeg de bal op randje zestien en plaatste deze vervolgens fraai in de verre hoek.

MVV-speler Joeri Schroijen zal vannacht nog wel een of twee keer wakker schrikken, want de aanvaller miste voor rust voor open doel. Een voorsprong voor de thuisploeg was niet onverdiend geweest, maar als je de kansen niet afmaakt… dan doet de tegenstander dat wel! Devyne Rensch stoomde mee op en verschalkte de doelman in de korte hoek.

Bij Jong Ajax begon het na de voorsprong wat beter te draaien. Nordin Musampa tilde de marge halverwege de tweede helft dan ook naar twee. Een vrije trap werd ingekopt door het neefje van oud-Ajacied Kiki. Giovanni gooide de wedstrijd uiteindelijk op slot door de beloften op 1-4 te schieten en het slotakkoord was voor Naci Ünüvar.

Door de ruime overwinning op MVV vindt Jong Ajax zichzelf nu terug op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag 30 oktober neemt de ploeg van Mitchell van der Gaag het in eigen huis op tegen Almere City.