Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet langer wachten op tegenstander in tweede ronde KNVB-bekertoernooi

De coronacrisis begint nu echt van invloed te zijn op het verloop van het KNVB-bekertoernooi. De KNVB besloot de loting van zaterdag voor de tweede ronde (15/16/17 december) uit te stellen omdat er vraagtekens zijn ontstaan rondom de deelname van amateurclubs.

29 oktober 2020 - 17:32
Lotinguitgesteldcar
Telstar-uit was vorig jaar het perfecte bekeravondje! © Pro Shots

Clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen gelukkig nog 'gewoon' voetballen, maar de competities voor amateurs zijn stilgelegd. In reactie op het stilleggen van de competities – plus het niet mogen trainen – werden de bekerwedstrijden uitgesteld.

Die wedstrijd zijn uitgesteld naar begin december en op zich is het geen enkel probleem om een paar wedstrijdjes te moeten inhalen, maar kunnen die potjes wel gespeeld worden? Dat begint langzaam maar zeker een serieus vraagstuk te worden gezien alle corona-ontwikkelingen.

Het is zeker niet uitgesloten dat politiek Den Haag besluit om de huidige maatregelen door te trekken, waardoor het licht voor de amateurs op rood blijft staan. In dat geval wordt het hele bekertoernooi overhoop gegooid. Het is ons onbekend in welke scenario's we dan moeten denken.

Ajax stroomt in tijdens de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi, samen met de andere clubs die Nederland vertegenwoordigen op het Europese toneel. Vorig jaar stond er in de tweede ronde een uitwedstrijd tegen Telstar op het programma. Dat bekeravondje eindigde in een prachtige 3-4.

Laten we hopen dat het lukt om het bekertoernooi serieus op te starten, want het lukte vorig seizoen ook al niet om het toernooi uit te spelen. Zoiets wil je natuurlijk geen twee keer op rij. We kunnen ons ergens ook niet voorstellen dat het toernooi (nu al) wordt gestopt.

Grote kans dat er anders een alternatieve opzet komt puur voor topclubs.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >