Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic maakt zich geen zorgen over daling in eigen doelpuntenaantal

Het oogt misschien alsof Tadic in een minder goede vorm steekt dan vorig seizoen, maar zijn statistieken spreken dat tegen. De aanvoerder maakt dan wel minder goals, maar is nog steeds veelvoudig betrokken bij doelpunten. De Serviër maakt zich er sowieso niet echt druk om, want het teambelang staat voorop.

18 januari 2020 - 12:31

Ajax liep op het tandvlees voor de winterstop. De selectie was voetbalmoe, maar is inmiddels weer helemaal fris en fruitig. De spelers zijn er klaar voor om de eredivisie weer te hervatten en op jacht te gaan naar titels. “We hebben nieuwe energie en veel geblesseerde spelers terug. We halen een constant niveau en laten het oude Ajax weer zien,” blikt Tadic terug op het trainingskamp in Qatar tegenover het eigen clubkanaal.

De aanvoerder leek zelf ook slachtoffer van de dip die Ajax voor de winterstop onderging. Tadic oogde wat uit vorm en blonk minder uit dan in het vorige seizoen, maar statistieken laten zien dat hij niet minder belangrijk was voor het team. “Ik heb minder gescoord, maar wel veel meer assists gegeven. Je moet gewoon belangrijk zijn voor het team.”

De Serviër is met acht goals en dertien assists in de eerste seizoenshelft van de competitie dus nog steeds onmisbaar voor Ajax. Sterker nog, met deze statistieken staat Tadic bovenaan het klassement wat betreft meest waardevolle spelers van de eredivisie. De aanvoerder laat Hakim Ziyech daarmee achter zich, terwijl die gevoelsmatig juist meer uitblinkt.

Tadic maakt zich in ieder geval geen zorgen over de daling in het eigen doelpuntenaantal en stelt dat het teambelang voorop staat. “Als je zo denkt, dan begrijp je het niet. Je moet je focussen op een overwinning voor Ajax. Wie er scoort, is niet belangrijk. We moeten de supporters en iedereen die van Ajax houdt gelukkig maken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >