Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Medici zetten seinen op groen voor definitieve terugkeer Blind

We mogen best spreken van een aangename verrassing op deze grijze vrijdag. Daley Blind heeft voor het eerst sinds het oplopen van een ontstoken hartspier weer deelgenomen aan de groepstraining. Dat is natuurlijk een bericht om vrolijk van te worden.

31 januari 2020 - 14:01
blindopgroencar
We hopen Blind ook rond een wedstrijd snel weer bij de groep te zien. © Pro Shots

“Alle seinen zijn op groen gezet,” aldus Erik ten Hag over de terugkeer van één van zijn meest waardevolle spelers. Die terugkeer beperkte zich voorlopig tot meetrainen, maar als je de trainer hoort praten, kan het wel eens snel gaan voordat we Blind ook weer in een stadion begroeten.

“Deze week waren de resultaten van Daleys onderzoeken voor het eerst goed. Hij is teruggekeerd in de groep,” bevestigde Ten Hag nadat er eerste berichten loskwamen over het meetrainen van Blind. “Daley heeft al flink wat trainingen gedaan en mag vanaf nu alles weer doen.”

“Daley is vrijgegeven en kan snel weer spelen. Hij moet nu verder het proces volgen voordat hij weer volledig beschikbaar is,” vervolgde Ten Hag. Volledig beschikbaar is de 29-jarige Blind voor de topper tegen PSV nog niet, maar nogmaals: er klinken zeer positieve geluiden. 

De eerste ontmoeting met Getafe in de Europa League is nog drie weken weg, dus wie weet kan de centrale verdediger bijtijds weer instromen. Dit blijft echter afwachten en komt neer op een kwestie van dag tot dag bekijken.

Hopelijk wordt dat wat nu nog moeilijk valt te zeggen spoedig een stukkie duidelijker, maar de gezondheid van Blind stond en blijft voorop staan. Als de verdediger binnen of maandje of drie terugkeert van deze serieuze kwaal, mogen we echt onze handjes dichtknijpen.

Tegenover het goede nieuws over Blind stond een minder bericht over David Neres. Ten Hag mikte erop dat de rechtsvoor zo ongeveer 1 februari weer volledig met de groep kon meetrainen, maar dat moment wordt niet gehaald. Neres herstelt nog altijd individueel van een knieblessure.

De tegenvaller rond Neres treft Ajax eigenlijk dubbelop, omdat we in de winterstop nog gunstige geluiden hoorden. Helaas blijken die met de kennis van nu weinig waard. Wat dat betreft moeten we ook maar voorzichtig zijn als mensen fluisteren dat het herstel van Hakim Ziyech supergoed gaat. Ten Hag houdt het erop dat de spelmaker 'op schema' ligt, meer niet.

De kans is tenslotte zeer groot dat Andre Onana weer onder de lat plaatsneemt, aangezien hij alweer enkele dagen van de partij is op de training.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >