Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Lastig! Wie speelden er voor zowel Ajax als Groningen...?

Het bekerpotje tegen SV Spakenburg (7-0) was hartstikke leuk, maar we moeten nu toch echt het vizier richten op FC Groningen - Ajax. Dat doen we om te beginnen met een quiz, maar wel gelijk een lastige. Oh jazeker, we maken het je dit keer niet gemakkelijk. Kun jij 22 spelers noemen die voor zowel Ajax als Groningen speelden?

24 januari 2020 - 15:07
quiz-groningen-1200
Hier treurt hij in het shirt van Groningen, maar wat werd Blind de jaren erna goed! © Pro Shots

Het mag duidelijk zijn dat de mannen van Erik ten Hag flink aan de bak moeten in de groene kathedraal van Groningen. En dat zonder Hakim Ziyech, David Neres en Daley Blind. Laatstgenoemde voetbalde in seizoen 2009/2010 als Ajaxhuurling bij de groen-witten en werd daarna alsnog de topvoetballer die hij nu is.

Toch zijn er meer voetballers die voor beide clubs speelden. We zoeken er nog eenentwintig. En dat is echt niet zo makkelijk hoor, want los van een aantal grote namen zitten daar ook figuren van wie je straks denkt 'oh ja..., hij!'

Oh ja, een paar dingen die je moet weten voor je begint met namen inkloppen: we zoeken spelers die voor beide clubs actief waren vanaf de jaren negentig. Je hoeft bondscoach Ronald Koeman dus niet in te vullen. Ook zoeken we spelers die ook echt in het eerste van beide elftallen hebben gespeeld, dus iemand als Lorenzo Burnet telt niet. Verder krijg je slechts acht minuutjes de tijd en hints geven we lekker ook niet.

Succes!


Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >