Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

JC Arena onderzoekt of stoeltjes vaker schoongemaakt moeten worden

Er valt ons de laatste tijd iets op: we spotten vaak klachten over vieze stoeltjes in de Johan Cruijff Arena. En over gladheid op de omlopen en trappen. Dit was voor ons reden om eens navraag te doen en wat blijkt? De JC Arena is op de hoogte en onderzoekt hoe het aantal klachten kan worden teruggedrongen.

22 januari 2020 - 17:44
schoonmaakjcarenacar
Hopelijk lukt het om het aantal klachten terug te dringen! © Pro Shots

We waren onwijs blij dat we zondag bij Ajax - Sparta (2-1) mochten ontwaken uit onze winterslaap, maar sommige Ajaxsupporters werden ter plekke met een nare verrassing geconfronteerd. Een vies stoeltje. Foto's vlogen over Twitter en van een vies stoeltje wordt niemand vrolijk, dus je kunt de bijschriften wel raden.

Omdat vieze stoeltjes na zo'n vier weken winterstop toch weer een dingetje bleken, besloten we diverse klachten te bundelen en navraag te doen bij de Johan Cruijff Arena. Er klinken vanuit het stadion realistische geluiden en niemand steekt zijn kop in het zand. Het is de bedoeling dat het spoedig beter gaat en dus weer schoner wordt.

“Het klopt dat het aantal klachten over viezigheid van stoeltjes hoger ligt dan gemiddeld,” erkent een woordvoerster van de JC Arena tegenover Ajax Life. “Niet alle 55.000 stoeltjes worden na elke wedstrijd gereinigd. Dat gebeurt in delen. Sommige vakken worden vaker schoongemaakt omdat die vaker vies worden, bijvoorbeeld door drinken dat in de lucht wordt gegooid onder het juichen.”

“We onderzoeken nu of het nodig is om het stadion vaker schoon te maken. De komende tijd staat er veel periodieke schoonmaak gepland en kijken we of er extra schoonmaak nodig is in andere delen van het stadion. Maar het kan altijd zijn dat er iets wordt gemist.”

Als je wordt geconfronteerd met een vies stoeltje, doe je er verstandig aan om dit zo snel mogelijk te melden. Dit kan via info@johancruijffarena.nl of via de social-kanalen van het stadion. Bij een dergelijke melding wordt meteen – ook tijdens de wedstrijd – actie ondernomen om het stoeltje schoon te maken.”

We kwamen ook een melding tegen over verstopte en vieze toiletten, maar hierover heeft de JC Arena geen extra klachten ontvangen. Ook nu geldt: als er een klacht wordt ingediend, komt het vaste serviceteam op elke omloop meteen in actie om het een en ander te verhelpen. Alle toiletten worden sowieso voor en na de wedstrijd én meteen na de rust schoongemaakt.

Een ander dingetje dat opvalt in deze periode van het seizoen, is de gladheid in de JC Arena. Het kan op de omlopen, tribunes en trappen soms flink glad zijn. Dit lijkt erger als er sprake is van vochtige weersomstandigheden. En het helpt los hiervan natuurlijk nooit mee als iemand zijn drinken laat vallen.

“De gladheid in het stadion heeft onze constante aandacht,” horen we vanuit de JC Arena. “Alle tribunetrappen zijn daarom behandeld met een antislipcoating. We doen er alles aan om gladheid te voorkomen, bijvoorbeeld met deze speciale coating. Maar ook door extra schoonmaakrondes te lopen en gebruik te maken van dweilmachines en speciaal schoonmaakmiddel.”

https://twitter.com/meijer_olivier/status/1218875919621857287

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >