Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ernst kuitblessure Ziyech is nog even afwachten

Sparta-thuis zat er voor Hakim Ziyech al na 59 minuten op. De spelmaker had zijn werk nog niet voltooid en de voorsprong moest nog verdubbeld worden, maar zijn wissel was dan ook niet uit luxe. Nee, hij kampte met een kuitblessure. Het is volgens Erik ten Hag afwachten hoe ernstig die is.

19 januari 2020 - 17:30
ziyechkuitspartacar
Zo te zien had Ziyech al last, anders draag je niet zo'n kous. © Pro Shots

Ziyech ging erbij zitten en gebaarde direct dat hij gewisseld moest worden. De gangmaker van Ajax kreeg geen schop of tik, maar wist wel hoe laat het was. Hij kon niet verder. En terwijl hij naar de kant liep, bleek misschien al wel waarom.

Om de bewuste kuit zat al een blauwe compressiekous, zo bleek. Het is al een tijdje hangen en wurgen wat de fitheid van Ziyech betreft en tijdens Ajax - Sparta werd het er dus niet beter op. Zonder Ziyech ging tijdens de herstart naar de winterstop ook het spel van Ajax achteruit.

Sterker nog, het werd flink billenknijpen na de fraaie aansluitingstreffer van de Spartanen. En alsof die 2-1 nog niet erg genoeg was, kreeg dé club uit Rotterdam ook enkele grote kansen om langszij te komen. Dat bleef Ajax gelukkig bespaard.

De voorsprong van de koploper van de eredivisie groeit daardoor naar zes punten – inclusief een beter doelsaldo – maar het is nu wel de vraag of Ziyech van de partij kan zijn als zondag wordt aangetreden tegen FC Groningen. Gelukkig is er een hele week om te herstellen, want tijdens het bekerpotje tegen SV Spakenburg moet het ook lukken zonder Ziyech.

Het is trouwens evengoed de vraag of Ten Hag het midweeks aandurft om Gravenberch alweer op te stellen. Ook de zeventienjarige doelpuntenmaker werd gewisseld. Hij kampte met knieklachten, zo helderde de trainer op, al maakte Gravenberch enkele minuten eerder tijdens interviews totaal geen aangeslagen indruk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >