Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verdient mee aan transfers Eriksen en Bergwijn

Zonder zelf echt in actie te hoeven komen, incasseert Ajax deze transferperiode toch nog een aardig sommetje geld. Dit heeft alles te maken met in- en uitgaande transfers bij Tottenham Hotspur.

28 januari 2020 - 14:22
eriksen-1200
Ajax houdt zo'n 2 miljoen euro over aan de transfer van Eriksen. © Pro Shots

Allereerst heeft de bij PSV muitende Steven Bergwijn zijn gewenste oversteek gemaakt naar Londen. Daar is een transferbedrag van zo’n 32 miljoen euro bij gemoeid. Aangezien Bergwijn een deel van de Amsterdamse jeugdopleiding doorliep, heeft Ajax recht op een opleidingsvergoeding van 0,5 procent, wat concreet neerkomt op zo’n anderhalve ton.

De 22-jarige aanvaller vertrok in 2011 uit de opleiding van Ajax en sloot aan in Eindhoven. Afgelopen zomer flirtte Bergwijn openlijk met een terugkeer naar Amsterdam en ook Ajax ontkende die mogelijkheid niet. Echt concreet werd het nooit en nu volgt de overstap naar de Engelse hoofdstad, waar hij inmiddels is gepresenteerd.

Meer geld houdt Ajax echter over aan een andere Tottenham-deal. Internazionale maakte inmiddels de transfer van Christian Eriksen (27) wereldkundig. De Deense middenvelder tekent bij club uit de Serie A een contract tot de zomer van 2024. De Italianen betalen zo’n 20 miljoen euro aan Tottenham Hotspur en ook daar profiteert Ajax van.

Eriksen maakte in augustus 2013 de overstap van Amsterdam naar Spurs. De Engelsen maakten destijds zo’n 12 miljoen euro over naar de bankrekening van Ajax, terwijl er ook een doorverkooppercentage van 10 procent werd bedongen. Die clausule maakt dat Ajax nu alsnog zo’n 2 miljoen euro op de rekening krijgt bijgeschreven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >