Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax is bereid om transferrecord te breken voor Antony

De Braziliaanse toer bevalt Ajax wel. De club hoopt Antony Matheus dos Santos van São Paulo spoedig binnen te hengelen en heeft hier zelfs een transferrecord voor over. Het wonderkind met voetbalnaam Antony heeft de scouting overtuigd en dus is het grote transferspel begonnen.

30 januari 2020 - 17:50
antonycar
Dit is de man die Ajax graag wil hebben: Antony. © Pro Shots

Je hebt geruchten in alle soorten en maten, maar de berichten die loskomen vanuit Brazilië blijken verrassend vaak te kloppen. Dit wil nog niet direct zeggen dat iedere transfer lukt en als Marc Overmars de buitenspeler per direct wil hebben wacht een race tegen de klok, maar toch.

Antony is een linksbenige dribbelaar die een voorkeur heeft voor voetballen vanaf de rechterflank. De gang van zaken vertoont overeenkomsten met David Neres, niet in de laatste plaats omdat Neres ook in de winterstop besloot São Paulo te verruilen voor Ajax om alvast een halfjaartje te wennen.

Als het doorgaat, komt Antony net als Neres op zijn negentiende naar Amsterdam. Alles en iedereen heeft er vertrouwen in dat ook deze jongeling kan uitgroeien tot een publiekslieveling. Dit lezen we in het Algemeen Dagblad en in De Telegraaf, dat donderdagmiddag een stapje verder gaat.

De Telegraaf weet dat Overmars er alles aan probeert te doen om Antony per direct richting Johan Cruijff Arena te halen. De krant weet ook dat Ajax bereid is om een som geld van meer dan 20,5 miljoen euro op tafel te leggen. Dit bedrag komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is het huidige transferrecord van Ajax. Die 20,5 miljoen euro – bonussen meegerekend – was er vorig jaar zomer voor nodig om Daley Blind los te weken bij Manchester United.

Je moet wel erg overtuigd zijn van iemands kunsten om zo'n transfersom te willen betalen en dus zitten de kenners binnen Ajax blijkbaar op één lijn: halen, die Antony! De Braziliaan probeert zich momenteel met Jong Brazilië te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Overigens was de schrik eerder deze week groot toen de aanvaller na een grove charge op zijn enkel per brancard werd weggedragen, maar gelukkig was de schrik groter dan de schade. Die valt mee.

Overmars heeft via het kamp-Antony inmiddels een bod neergelegd bij São Paulo, maar Ajax is niet de enige club met belangstelling. Er zitten meer clubs op het vinkentouw. En die zitten daar niet alleen, maar ondernemen net zo goed actie. Ajax hoopt op deze manier te voorkomen dat het naast het net vist, zoals de club al eens overkwam met Richarlison. Die Braziliaan ging van Fluminense naar Watford en bleek zijn hoge transfersom meer dan waard, waardoor het getreuzel Ajax duur kwam te staan.

Wat een deal met Ajax inzake Antony wellicht nog interessanter kan maken voor São Paulo is dat het kan afspreken ook een deel van de rechten van Neres hierin mee te nemen. Als Ajax overgaat tot het verkopen van Neres moet het een deel van de transfersom afstaan, maar het kan de Braziliaanse club nu alvast afkopen door dit mee te nemen in een deal voor Antony.

Om Antony per direct over te nemen, moeten er wel serieus spijkers met koppen worden geslagen. De tijd dringt voor Ajax. De winterse transfermarkt gaat vrijdag de 31ste om 23.59 uur weer op slot en als er dan nog geen handtekeningen zijn gezet, kan een transfer pas in de zomer plaatsvinden. Dit geeft andere clubs weer de kans om serieus te concurreren met Ajax.

Kortom, een ouderwetse wordt vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >