Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic kan Cruijff evenaren tegen Fortuna Sittard

Dusan Tadic kwam de laatste twaalf thuisduels in de eredivisie telkens tot scoren. Als het de Serviër woensdagavond lukt doel te treffen tegen Fortuna Sittard, evenaart hij een mooi record van Johan Cruijff.

25 september 2019 - 15:17
tadic-12002
Aan Tadic' laatste treffer ging een bijzondere assist van Huntelaar vooraf... © De Brouwer

De illustere nummer veertien wist in seizoen 1966/1967 in dertien optredens op rij het net te vinden. Tadic heeft dus aan één doelpunt genoeg om gelijk te komen met Cruijff en kan er met een beetje geluk zelfs voorbij. Geluk had Tadic overigens ook met een oordeel van de KNVB.

Bijna was zijn imponerende doelpuntenketen namelijk doorbroken. Tegen sc Heerenveen (4-1) kwam de 1-0 aanvankelijk op naam van Klaas Jan Huntelaar, maar de bond keek op verzoek van Ajax nogmaals naar de treffer.

De vrije trap van KJH ging via de rug van Tadic tegen de touwen. De voetbalbond kwam tot het oordeel dat toch Tadic de doelpuntenmaker was. Binnen de spelersgroep was dat overigens al een soort van uitgemaakte zaak, zo vertelde Erik ten Hag eerder al tijdens een persbabbel.

Hoe dan ook, met de beslissing van de KNVB noteert de Ajaxcaptain twaalf treffers op rij. Indrukwekkende cijfers, maar de eerzuchtige Tadic kennende is de honger nog lang niet gestild...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >