Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek na 1-1: 'Waarom zouden wij alle risico's nemen?'

Donny van de Beek begon op bezoek bij PSV (1-1) op de reservebank. De middenvelder is terug van een blessure en kwam na zeventig minuten binnen de lijnen. Een pittige invalbeurt, aldus de Ajacied.

23 september 2019 - 09:59
donny-12001
Van de Beek vond de 1-1 tegen PSV niet 'superslecht'. © Pro Shots

Van de Beek had de wedstrijd ook als basisspeler kunnen beginnen, maar aangezien Hakim Ziyech ook wat last had, wilde Erik ten Hag geen risico’s nemen door beide spelers te laten starten.

“Dat snapte ik wel,” stelde Van de Beek na de remise tegenover een groepje journalisten, waaronder Ajax Life. “Het was een risico om met mij én Hakim te beginnen. Dan kun je zomaar twee wissels kwijt zijn. Als het had gemoeten, dan had ik wel vanaf het begin kunnen spelen.”

De invalbeurt viel Van de Beek niet mee. “Ik ben er toch een aantal weken uit geweest en dan is het lastig invallen in zo’n wedstrijd. Ik heb voor mezelf getraind, maar dat is toch anders dan het spelen van een wedstrijd. Dan moet je wel effe bikkelen. Er waren veel lange ballen en misschien valt hij dan een keer voor je voeten, maar het was pittig.”

Van de Beek stond met gemengde gevoelens in de mixed zone. “Of ik tevreden ben...? Nou ja, als je 1-0 voorstaat, dan moet je ‘m over de streep trekken, denk ik. Dus tevreden wil ik niet echt zeggen...”

Toch ging Ajax de laatste tien minuten ook niet meer vol gas op zoek naar de winst en leek het wel degelijk tevreden met een puntendeling. “Klopt, maar PSV ging ook niet meer voor winst in eigen huis, dus zo kun je het ook zien. Waarom zouden wij dan alle risico’s van dien nemen,” vroeg Van de Beek zich hardop af.

“Het staat 1-1 en zij wachten op die ene counter en die wilden we niet om de oren krijgen. Natuurlijk spelen we vooruit als het kan, maar zij zakten ook achteruit. We gaan dan niet geforceerd risico’s nemen. Dat is totaal niet nodig. We zijn daarin wat slimmer geworden. Misschien zijn we wel de morele winnaar, al had er wel meer in gezeten.”

De middenvelder doelt daarbij op de mogelijkheden die Ajax vooral in de eerste helft kreeg en dan vooral op die van Quincy Promes. “Uiteindelijk is 1-1 uit bij PSV niet superslecht, maar we gaan altijd voor de winst en dan baal je toch dat je de voorsprong weggeeft. Dus ja, gemengde gevoelens in de kleedkamer.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >