Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Magallán na 64 minuten eredivisie op huurbasis richting Aláves

Ajax laat Lisandro Magallán op huurbasis vertrekken naar Deportivo Aláves. Daarmee wordt de centrale verdediger voorlopig uit zijn lijden verlost. Er valt in de Johan Cruijff Arena momenteel weinig te halen voor Magallán.

02 september 2019 - 16:19
magallan-12002
Magallán kwam in de beker tegen Heerenveen 90 minuten in actie. © De Brouwer

Dit alles lezen we in De Telegraaf. Het verhaal Magallán werd geen succes, zo veel werd helaas al vrij snel duidelijk. Toch lijkt Ajax nog geen definitief afscheid te nemen. Of wel? Gezien de optie tot koop voor Aláves.

Hoe dan ook, wij keken even naar de speelminuten van de Argentijn in de eredivisie en schrokken toen een klein beetje. Speelde Magallán werkelijk maar 64 minuten in de vaderlandse competitie...? Huh!

Ja, het is echt zo. Hij deed als basisspeler een uur lang mee in De Kuip, toen Ajax er met 6-2 keihard afging. In de thuiswedstrijd tegen PSV (3-1-zege) kwam hij vier minuten voor tijd binnen de lijnen. En dat was het. Meer zat er echt niet in.

Wel speelde de verdediger een hele wedstrijd in het toernooi om de KNVB-beker, thuis tegen Heerenveen (3-1) en ook Europees kwam hij een paar keer als invaller binnen de lijnen. Uit bij Juventus (1-2) en thuis tegen Tottenham Hotspur (2-3).

Directeur spelerszaken Marc Overmars liet tijdens de voorbereiding in Oostenrijk al weten dat komst van Magallán nog niet het gewenste effect sorteerde en dat de mandekker nog stappen moet zetten om van waarde te kunnen zijn.

Wellicht zet hij die stappen in Spanje, want Magallán hoeft onder Erik ten Hag voorlopig nergens meer op te rekenen. Hij kwam dit seizoen alleen kort als invaller in actie tijdens de gewonnen strijd om de Johan Cruijffschaal. Die speeltijd bleef beperkt tot zeven minuutjes.

De rechtsbenige Magallán kwam in januari 2019 voor zo’n slordige 9 miljoen euro over van Boca Juniors en heeft in Amsterdam een contract tot de zomer van 2023.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >