Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax geeft alvast goede voorbeeld tegen Jong PSV

Jong Ajax heeft het eerste elftal alvast het goede voorbeeld gegeven door met 2-0 te winnen van Jong PSV. Op sportpark De Toekomst zegevierde de ploeg van Mitchell van der Gaag dankzij doelpunten van Ryan Gravenberch en debutant Max de Waal.

17 september 2019 - 07:28
jong-ajax-psv-1200
Linksbuiten Pynadath maakt zijn debuut en is hier met moeite af te stoppen. © Pro Shots

Het was even flink puzzelen voor Van der Gaag, want hij kon door blessures, Youth League en Champions League niet over alle spelers beschikken. Dit maakte dat er flink wat debutanten te bewonderen waren voor de toeschouwers op de tribune.

Maar liefst drie spelers maakten hun debuut voor Jong Ajax. Linkbuiten Joshua Pynadath kwam voor het eerst binnen de lijnen, omdat Danilo Pereira met klachten naar de kant moest.

Met invallers Jaymillio Pinas en dus De Waal mochten nog twee talenten ruiken aan het betaalde voetbal. De Waal deed dat als een échte Ajacied, want hij verdubbelde de score in blessuretijd. Scoren bij je eerste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal is natuurlijk heerlijk.

De openingstreffer stond toen al een poosje op het bord en kwam op naam van de sterk spelende Gravenberch. De bal lag al snel in de eerste helft in het mandje. De middenvelder schoof de bal kiezelhard langs de keeper, na eerst een aantal verdedigers te hebben gepasseerd.

Op de bank zagen we overigens ook Hassane Bandé zitten. De aanvaller is na lang blessureleed op de weg terug en moet via Jong Ajax ritme opdoen. Hij zal echter nog even moeten wachten op zijn eerste officiële minuten in het wit-rood-wit.

Het eerste elftal reist zondag af naar Eindhoven voor de clash met PSV, waar de aftrap gepland staat voor 16.45 uur. Het goede voorbeeld is in elk geval vast gegeven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >