Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen krijgt zijn zin dankzij gedroomde loting tegen Ajax

Jasper Cillessen staat niet langer onder de lat bij FC Barcelona, maar namens Valencia CF en wordt niet alleen qua speeltijd op zijn wenken bediend. De keeper neemt het binnenkort in de Champions League twee maal op tegen Ajax en dat is precies wat hij graag wilde.

05 september 2019 - 11:35
cillessenlotingcar
Cillessen is nu zowel bij Oranje als Valencia eerste keeper. © Pro Shots

Valencia was dankzij de vierde plaats van vorig seizoen al verzekerd van deelname aan het bal der kampioenen, terwijl Ajax nog een voorronde moest spelen. Cillessen hield de verrichtingen van Ajax in de gaten en toen bleek dat de club in pot 2 terechtkwam, was het een uitgemaakte zaak.

“Ik hoopte op Ajax! De avond ervoor, toen Ajax zich plaatste, zat ik naar de potten te kijken en toen wilde ik vanuit pot 2 graag Ajax hebben. Het wordt extra mooi om terug te keren naar Amsterdam,” reageert Cillessen in gesprek met de NOS op de CL-loting.

De inmiddels dertigjarige keeper is op zijn hoede voor de halvefinalist van vorig seizoen. “Bij ons ging echt niet de vlag uit toen we Ajax hadden geloot. Ajax heeft een fantastische ploeg en ook een fantastische achterban. Wedstrijden in de Champions League in de Johan Cruijff Arena zijn weergaloos.”

Cillessen durft nog niet al te veel te zeggen over de verhoudingen in groep F, omdat hij Lille OSC niet goed kent en Chelsea toch altijd Chelsea blijft. Chelsea blijft dan misschien Chelsea, Cillessen baarde opzien door namens Valencia al binnen drie wedstrijden een penalty te keren. Daar had hij in andere doelen aanmerkelijk langer voor nodig.

“Ik voel me nog altijd hetzelfde en hoop dat ik nog steeds dezelfde Jasper Cillessen ben,” vervolgt de doelman in zijn wittebroodsweken bij Valencia. “Dit is een grote, mooie club, maar het kan hier hectisch zijn, want de beleving is heel groot. Het is niet gemakkelijk hoe de fans hier tekeer gaan als het wat tegenzit, zoals tijdens de eerste wedstrijden. Dan is het extra mooi als je drie punten pakt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >