Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet Martínez begin 2020 mogelijk enkele wedstrijden missen

Nee hè... We dachten dat dit gedoe klaar was met de verplaatsing van de Afrika Cup naar de zomer, maar nu dreigt er iets anders. De kans bestaat dat Ajax tijdens de eerste wedstrijden van 2020 niet kan beschikken over Lisandro Martínez.

03 september 2019 - 17:08
martinezoscar
Martínez heeft zich geruisloos in de basis gespeeld bij Ajax. © Pro Shots

De 21-jarige Martínez speelde tot dusver één interland namens de hoofdmacht van 'La Albiceleste' en komt meestal uit voor voor Jong Argentinië. Precies dat laatste is van belang, omdat die ploeg zich hoopt te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020. Die worden in Tokio gehouden.

Als je je wilt plaatsen voor de Olympische Spelen beschik je maar wat graag over een basisspeler van Ajax die ook nog eens prima staat te voetballen. Het toernooi waarop een startbewijs valt te verdienen, wordt begin 2020 gespeeld. Eigenlijk precies na de winterstop.

Het kan hierdoor gebeuren dat Martínez tijdens de thuiswedstrijden tegen Sparta en PSV plus de uitduels met FC Groningen en FC Utrecht elders wordt verwacht. Je kunt wel raden dat Erik ten Hag – hoe ver weg het ook nog klinkt – niet vrolijk wordt van het idee om de aankoop tijdens de winterstop plus dit kwartet wedstrijden te missen.

Zelfs als Martínez wordt geselecteerd, is het trouwens nog maar de vraag of Ajax hem afvaardigt. De mogelijkheid lijkt aanwezig om hem bij de selectie te houden. Razvan Marin had deze zomer het liefst met Jong Roemenië het jeugd-EK gespeeld, maar gezien de korte en chaotische zomer richting het nieuwe seizoen, ging hier vanuit zijn nieuwe werkgever een streep door.

Even afwachten maar hoe dit straks afloopt, maar grote kans dat het nog wel een dingetje wordt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >