Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden krijgen dikke ratings in FIFA 20!

Het is de tijd van het jaar dat veel mensen reikhalzend uitkijken naar de release van de nieuwe FIFA en PES. We moeten nog even wachten tot de games daadwerkelijk verkrijgbaar zijn, maar op het FIFA-vlak is er nieuws over Ajax.

10 september 2019 - 10:53
ziyech-1200-fifa
Wij gokken dat Ziyech hier zijn ratings in FIFA zag. © Pro Shots

Zo is duidelijk dat Hakim Ziyech een rating van maar liefst 85 toebedeeld heeft gekregen. Daarmee staat de spelmaker hoog in de lijstjes en behoort hij tot de honderd beste spelers in het spel. We vinden de Ajacied van het Jaar terug op plek 97. De lijst wordt natuurlijk aangevoerd door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Maar goed, even terug naar Ajax! Ziyech krijgt een waarde van 86 toegekend voor zijn passing en een waarde van 83 voor dribbelen. Zijn fysiek (66) haalt zijn gemiddelde iets omlaag. Met zijn skillmoves (vier uit vijf sterren) zit het wel goed, al kan zijn schot nog wel wat beter: 75.

De Ajacieden komen er sowieso goed vanaf in FIFA 20. We zien veel hoge waarderingen voor de mannen van Erik ten Hag. Maar echt! Maar liefst acht digitale Ajacieden krijgen een waardering van 80 of hoger. 

Speler Rating FIFA 20
Hakim Ziyech 85
Dusan Tadic 84
Daley Blind 83
Quincy Promes 82
Nico Tagliafico 82
Andre Onana 82
Donny van de Beek  81
David Neres 81

Het is ook aardig om een blik te werpen op de ratings van enkele nieuwelingen bij Ajax. De digitale evenknieën van Lisandro Martínez en Razvan Marin krijgen een rating van 77. Edson Álvarez noteert een waardering van 76. Voor vingers in de oren stoppen krijgt de Mexicaan overigens vijf uit vijf sterren. 

En hoe staat het met de talentenfabriek? Daar moeten de spelers - net als in het echte leven - nog een ontwikkeling doormaken. Bij Noa Lang (68), Ryan Gravenberch (67), Sergiño Dest (67), Lassina Traoré (66) en Jurgen Ekkelenkamp (66) is er nog wel wat lucht naar boven, zeg maar!

De complete lijst met waarderingen van alle spelers in de eredivisie vind je hier. Waar staat jouw favoriet? Wil je louter inzoomen op Ajacieden, klik dan hier

We moeten nog even wachten tot FIFA 20 in de winkel ligt, maar je kunt de clubeditie van Ajax wel al bestellen in de digitale fanshop. 

Oh, en nog iets voor de leuk: FIFA voegt een nieuwe straatvoetbalervaring toe in de vorm van VOLTA. FIFA-spelers van de oude stempel wrijven ongetwijfeld in de handen, want in oudere versies van FIFA was het al mogelijk om te straatvoetballen. Die feature keert dus terug.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >