Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Zelfvertrouwen Schuurs lijdt niet onder 'slecht moment' bij gelijkmaker

Perr Schuurs moet met nieuwe collega's het verdedigende blok in de as vormen. De afstemming is nog best een ding. Je merkt dat de afstemming binnen het kwartet vatbaar is voor verbetering. Voor Schuurs zelf smaakt zijn eerste Europese wedstrijd naar meer.

07 augustus 2019 - 15:20
schuurspaokcar

Perr, heeft Ajax zich in de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Paok (2-2) goed hersteld?
“Ja, ik denk het wel. De start van de tweede helft verliep nog wat moeizaam, daarna kregen we het spel volledig in handen. We hadden nog iets meer kansen mogen creëren, maar voor mij persoonlijk verliep de tweede helft uitstekend. De eerste helft was een afwisseling van goede en mindere momenten.”

Heb je na rust de schroom van je afgegooid?
“Het eerste tegendoelpunt viel onder meer vanwege een slecht moment van mij, dat mag me niet overkomen. Het is een leermoment. En ik heb er ook van geleerd. Het is me daarna niet meer gebeurd. Het was een fout, daar moet je van leren. Je moet door en dat deed ik. Dat heeft te maken met het zelfvertrouwen dat ik nu heb. Ik weet dat ik het kan.”

Is het moeilijk om te blijven durven?
“Ja, maar je moet je eroverheen zetten en vertrouwen blijven houden. Er gaan tijdens een wedstrijd zo veel dingen mis en zoiets zal nog wel vaker gebeuren, je moet er gewoon bovenop komen.”

Als je niet alleen naar jezelf kijkt, wat deed Ajax dan fout na de openingsfase?
“We stonden als team verkeerd en kregen geen druk meer op de bal, denk ik. Dat deden we in de eerste fase juist heel sterk, met veel onderscheppingen. Daarna lukte dat niet meer. Paok werd ook actiever na de 0-1, maar we moeten vooral in de spiegel kijken. Onze organisatie was niet goed. En we begonnen nog zo goed: veel grip op de wedstrijd, rustig aan de bal, rondspelen en er onderuit voetballen.”

Paok viel in twee blokken uiteen. Als je het eerste blok voorbij was, lag er een zee van ruimte...
“Als wij een aanval van Paok onderschepten, konden we direct met zes of zeven man aanvallen. Met z'n zessen stonden we vervolgens tegenover zes verdedigers. Er lag veel ruimte tussen hun aanval en verdediging. Ik denk dat daar volgende week ook onze kansen liggen.”

De twee blokken zag ik na rust niet meer...
“Paok ging achteruit lopen en we hadden de bal sneller moeten laten gaan, omdat we niet echt meer door het midden doorkwamen. Ons gevaar kwam vooral vanaf de zijkanten.”

Je moet natuurlijk aan de goede kant van de score blijven, maar wat wordt inhoudelijk de opdracht voor de return?
“We moeten geduldig blijven en weten dat de kansen wel komen. Als het niet lekker loopt, niet zoals we willen, dan moeten we de organisatie goed neerzetten. En misschien iets minder hoog druk zetten. Dan wordt het voor Paok stukken moeilijker om er doorheen te komen. Vooral dat is heel belangrijk.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >