Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Van Aqua Mundo naar snelkookpan!

De dag van de return tegen Apoel Nicosia beleef ik met veel spanning in mijn lijf. Ajax wint uiteindelijk dik verdiend met 2-0, maar toch was het zweten geblazen in de Johan Cruijff Arena en dat had niet alleen met de hoge temperatuur te maken...

29 augustus 2019 - 14:57
snelkookpan-1200

De opstelling druppelt een uur voor de wedstrijd binnen op de vele mobieltjes in en rond het stadion. Het is een interessante. Een basisplek voor Edson Álvarez en Hakim Ziyech ‘op tien’. Geroezemoes. Wie staat precies waar? Mensen bespreken de tactiek. Veel instemmend geknik. De meesten lijken zich prima te kunnen vinden in de elf gekozen namen.

Het stadion lijkt deze avond wel een subtropisch zwemparadijs. Qua temperatuur dan. Een soort Aqua Mundo, zoals je dat kent van Center Parcs. Ook met zo'n koepel erboven, al betreft deze koepel het potdichte dak van de Johan Cruijff Arena. Van verkoeling in een zwembad is al helemaal geen sprake.

In de JC Arena zijn geen glijbanen en het golfslagbad ontbreekt, maar verder komt het allemaal aardig overeen. De gevoelstemperatuur in het stadion is zo’n slordige 184 graden, al kan ik er een graadje naast zitten. Het voorspelde noodweer blijft achterwege, maar men neemt het zekere voor het onzekere door het dak gesloten te houden.

Supporters gooien het hitteplan compleet overboord. Het dak gaat eraf

Op de tribunes daarom veel doorweekte shirtjes, klotsende oksels, zweetparels op voorhoofden, natte nekkies en blote basten. Een paar rijen voor me krijgt iemand een plons bier over zich heen van de rij erachter. Veel excuses van ‘de dader’, maar ‘het slachtoffer’ is niet boos. Integendeel. “Lekker koud, bedankt!”

Op het veld ronden de spelers onder luid applaus de warming-up af. Dusan Tadic loopt traditiegetrouw als laatste de grasmat af. De aanvoerder veegt zijn zweetneus af met zijn shirt. Zijn imposante sixpack wordt duidelijk zichtbaar op de grote schermen in beeld gebracht. Een paar meisjes naast me zien het en kirren verliefd. En het is al zo warm...

Het is peentjes zweten in de periode die volgt. Al heeft dat ook met het wedstrijdverloop te maken. De 1-0 van Edson Álvarez is lekker, maar zorgt nog niet voor complete verlichting. Pas nadat Tadic de score heeft verdubbeld, gaat het dak er figuurlijk helemaal af in de Arena. Dit komt wel goed.

Supporters smijten het hitteplan vervolgens compleet overboord. Nog harder zingen en springen is nu het devies. Ook gooit men er een broeierig pogootje tegenaan. De Arena transformeert van een subtropisch zwemparadijs naar een snelkookpan. Hierdoor stijgt de temperatuur weer met zo’n miljoenmiljard graden, maar dat dondert niemand.

Ajax meldt zich weer in het miljoenenbal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >