Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Waarom Ziyech blijft? 'Ajax haalt het beste in mij naar boven'

Hakim Ziyech werd zaterdag in de Johan Cruijff Arena met meer enthousiasme begroet dan de gemiddelde 4-0 in zomaar een thuiswedstrijd. Het is dan ook groot nieuws en bijzonder bovendien dat de spelmaker opnieuw besloot om nog een jaartje bij Ajax te blijven.

12 augustus 2019 - 10:16
ziyechbestecar
Ziyech reageert zoals we hem kennen: eerlijk en oprecht. © Sjoerd Tullenaar

Een transfer is voor Ziyech nooit een doel op zich geweest, ook niet na de goede optredens in de Champions League, en buiten dat: als Bayern München hem zo graag wil, waarom is hij dan nog niet opgehaald? Het is niet zo dat je Ziyech drie keer extra moet scouten...

“Ik hoorde het. Mooi. Het is altijd leuk,” reageert Ziyech over het gejubel van de supporters in het Algemeen Dagblad. “Ik ben hier waardering gaan voelen. Zoiets is voor elke speler fijn. Ik heb het bij Ajax geweldig naar mijn zin. En ik voel de drang om het succesvolle seizoen geen incident te laten zijn.”

Kortom, er is Ziyech veel aan gelegen om bij Ajax dit seizoen opnieuw het beste uit zichzelf naar boven te halen. Of dat beste anno 2019 opnieuw een mooi Europees avontuur oplevert en wordt gekoppeld aan het winnen van prijzen moeten we afwachten, maar alle seinen staan op groen.

Als je bij Ajax gelukkig bent, lokt een zak geld je ook niet snel weg. We hoeven natuurlijk geen medelijden te hebben met Ziyech, die heus niet op een houtje bijt, maar het grote geld laat-ie links liggen, terwijl er echt wel clubs met een dikkere portemonnee waren met belangstelling.

Ziyech: “Geld speelt voor mij geen rol, dat is sowieso nooit leidend geweest. Ik hou van voetbal en bij Ajax beleef ik het voetbal zoals ik dat het liefst beleef. Aanvallen in balbezit, pressievoetbal zonder bal. Op beide vlakken heb ik me kunnen ontwikkelen. Ik kan ervan genieten. Het haalt het beste in me naar boven, denk ik.”

De eerstvolgende uitdaging wordt kwalificatie voor de Champions League, waarvoor eerst moet worden afgerekend met Paok Saloniki. En ook staan deze maand uitduels in de eredivisie op het programma, tegen VVV-Venlo en Sparta.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >