Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Voor het eerst in zeven jaar zeven gele kaarten voor Ajax

Erik ten Hag vond de wedstrijd van zijn ploeg niet 'on-Ajax', maar minimaal één facet zijn we toch echt niet gewend van onze club. Er kregen tijdens Apoel-uit (0-0) maar liefst zeven Ajacieden een gele kaart. En dat was al dik zeven jaar niet meer vertoond.

21 augustus 2019 - 09:23
zevenkeergeelcar
We kunnen niet zeggen dat de vele kaarten onterecht waren. © Pro Shots

Het regende tijdens het eerste hoofdstuk van de voorronde van de Champions League nog penalty's en in Cyprus leegde een nieuwe wolk zijn inhoud: eentje gevuld met gele kaarten. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz noteerde tot zeven keer toe een Ajacied in zijn boekje.

De Ajacieden hadden moeite om Apoel af te stoppen en een gebrek aan zelfvertrouwen hielp ook al niet mee, want er werd wel heel snel naar shirtjes van de tegenstander gegrepen om een aanval af te stoppen. Ook dribbelaar Musa al-Taamari uit Jordanië maakte het de verdedigers moeilijk.

Zo kon het gebeuren dat Ajax tegen maar liefst zeven gele kaarten aanliep. En Noussair Mazraoui overkwam dit zelfs tot twee maal toe, waardoor Ajax de laatste tien minuten met tien man moest zien te overleven. Die missie slaagde gelukkig...

Het is dik zeven jaar geleden dat Ajax voor het laatst zeven gele kaarten incasseerde. Dit overkwam de ploeg voor het laatst tijdens een uitwedstrijd tegen AZ, in januari 2012. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1) en dat gebeurde met meer geluk dan wijsheid, ook al bleek het later een belangrijk resultaat.

Ajax zette ook in Cyprus een resultaat neer. Althans, het bezoek aan Apoel eindigde in 0-0 en het had echt veel slechter kunnen aflopen. Gelukkig gebeurde dat niet. Zo is niet alleen het vermelden van zeven gele kaarten de moeite van het vermelden waard, maar ook het feit dat Ajax alweer elf Europese uitwedstrijden ongeslagen is!

https://twitter.com/OptaJohan/status/1163916406943027200

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >