Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax scoort tegen FC Dordrecht eerste driepunter van het seizoen

Jong Ajax heeft de eerste driepunter van het nieuwe seizoen binnen. Op bezoek bij FC Dordrecht won de ploeg van Mitchell van der Gaag met 5-2. In het Riwal Hoogwerkers Stadion waren Victor Jensen, Jurgen Ekkelenkamp, Noa Lang en Nicolas Kühn trefzeker namens de Amsterdammers.

23 augustus 2019 - 21:52
Copyright-ProShots-4169144
Lang speelde echt een uitstekende wedstrijd. © Pro Shots

Gedurende de openingsfase van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op, al hoewel echt grote kansen uitbleven. Dani de Wit en Lang deelden namens Jong Ajax wat speldenprikjes uit, maar beiden hadden het vizier niet op scherp. Aan de andere kant van het veld wist Renny Smith een Dordrechtse counter niet te verzilveren.

Er leek eigenlijk niet zo veel aan de hand voor Jong Ajax, totdat Ryan Gravenberch in de twintigste minuut de bal op het middenveld kwijtraakte. Jari Schuurman profiteerde vervolgens van het foutje, nadat hij Kjell Scherpen met een bekeken stiftje verschalkte.

FC Dordrecht kon echter niet lang van de voorsprong genieten, want Jong Ajax wist de stand na zes minuten alweer gelijk te trekken. Jensen regeerde alert op een rebound en tikte eenvoudig binnen. Het is inmiddels alweer het derde doelpunt van de Deen dit seizoen. De middenvelder wist tegen TOP Oss en NEC ook al het net te vinden.

Ekkelenkamp zorgde niet veel later voor de voorsprong. Uit een corner ontstond een flipperkastsituatie in het strafschopgebied van de thuisploeg. Dordrecht wist de bal niet weg te krijgen en na wat geklungel en onoverzichtelijk voetbal, liep Ekkelenkamp de bal uiteindelijk over de doellijn.  

De een na mooiste goal van de wedstrijd viel vlak voor rust. Nadat de Dordrechtse verdediging via heerlijke combinatie zoek was gespeeld, rondde Lang met een boogballetje af. Toch wisten de beloften de marge van twee niet doelpunten niet vast te houden. Pierie leed knullig balverlies, waarna Smith de 3-2 op het scorebord zette.

Na de thee gingen de twee ploegen op dezelfde voet verder: Jong Ajax probeerde te voetballen, terwijl FC Dordrecht wachtte op een countermogelijkheid. Lassina Traoré was dichtbij een vierde Amsterdamse treffer, maar zijn inzet werd op de doellijn gered. Ook de thuisploeg werd na rust enkele keren gevaarlijk, vooral als Jong Ajax slordig was in balbezit.

Kühn gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot. Lang zette de Duitser vrij voor de keeper en Kühn faalde vervolgens niet. Het slotakkoord was wederom voor Lang, die een uitstekende wedstrijd met een prachtige goal beloonde. De Dordtse sluitpost kwam te ver zijn doel uit, waarna de aanvaller vanuit een bijna onmogelijke hoek raak schoot: 5-2.

De ruime overwinning in Dordrecht betekende de eerste driepunter voor de ploeg van Van der Gaag. Het is nu zaak om deze lijn door te trekken, om te beginnen op vrijdag 30 augustus. Jong Ajax neemt het dan in eigen huis op tegen Almere City.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >