Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – FC Emmen

Hebben jullie ook zo’n zin in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen? Wij wel! Ajax won de Johan Cruijffschaal in eigen huis, maar een competitiepotje voelt pas echt als thuiskomen. FC Emmen komt zaterdagavond op bezoek en er staan drie punten op het spel. Om jou optimaal klaar te stomen voor de wedstrijd, volgen hier drie dingen die je moet weten over Ajax – FC Emmen.

10 augustus 2019 - 11:15
AjaEmm
Vorig seizoen won Ajax in eigen huis zeer eenvoudig van FC Emmen (5-0). © Pro Shots

Ajax gaat op voor reeks van dertig ongeslagen thuisduels
Ajax kan zaterdagavond een mooie reeks voortzetten. De ploeg van Erik ten Hag is in de eredivisie al 29 duels ongeslagen in de Johan Cruijff Arena. Van de eerdere 29 wedstrijden werd er 26 keer een driepunter gescoord en drie keer gelijkgespeeld.

Bij winst op FC Emmen kan Ajax voor het eerst deze eeuw een reeks van dertig ongeslagen thuiswedstrijden in de competitie neerzetten. De laatste keer dat dit gebeurde is alweer even geleden. In de periode tussen 1994 en 1996 was Ajax liefst 43 duels op rij ongeslagen in eigen huis.

Mijlpalen voor Tadic en Huntelaar
Dusan Tadic werd vorig seizoen topscorer in de eredivisie, maar ook dit jaar kan de aanvoerder meerdere records breken. Als Tadic zaterdagavond weet te scoren, dan is dat het elfde opeenvolgende doelpunt in een thuiswedstrijd voor de Serviër. Daarmee evenaart hij het eredivisierecord van Jari Litmanen, die hetzelfde presteerde in 1994.

Daarnaast kan het record van Cees Groot zaterdagavond door Tadic worden geëvenaard. Groot wist in de zestiger jaren minimaal twee keer te scoren in vier opeenvolgende thuisduels. Tadic heeft nog één doelpunt nodig om op gelijke hoogte te komen met de oud-Ajacied. De captain staat momenteel op minimaal twee doelpunten in drie opeenvolgende thuiswedstrijden.

Ook Klaas Jan Huntelaar gaat tegen FC Emmen op jacht naar een mijlpaal. De spits scoorde in de uitwedstrijd tegen Paok Saloniki zijn 349e doelpunt in clubverband en is dus nog maar één treffer verwijderd van een prachtige prestatie. Huntelaar scoorde in zijn carrière het vaakst voor Ajax (142 keer), gevolgd door Schalke 04 (126 keer) en sc Heerenveen (39 keer).

Lukkien wil portie lef bij FC Emmen zien
Vorig seizoen won Ajax in eigen huis zeer eenvoudig van FC Emmen (5-0). De bezoekers speelden bij vlagen heel zwak en het leek soms wel alsof ze voor een schoolreisje naar Amsterdam waren gekomen. Emmen-trainer Dick Lukkien wil het ditmaal helemaal anders zien en eist een flinke portie lef van zijn ploeg.

"Je moet lang in de wedstrijd blijven, een goede doelman hebben en je moet erheen gaan met een portie lef. Vorig jaar hadden we te veel ontzag en kregen we de goals te makkelijk tegen," deelt Lukkien met RTV Drenthe. "We moeten hopen op een mindere dag van Ajax en wij moeten boven onszelf uitstijgen met lef en volgens het idee dat we hebben bedacht. We moeten er naar toe om onze huid zo duur mogelijk te verkopen," sluit de oefenmeester af.

Ajax en FC Emmen trappen zaterdagavond om 19.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >