Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijtekenen Neres slecht nieuws voor oude club São Paulo

Wij zijn hartstikke blij dat David Neres heeft bijgetekend. En jij bent waarschijnlijk ook in de gloria dat de Braziliaan dit seizoen het shirt van Ajax draagt. Maar niet iedereen is blij met het nieuws uit Amsterdam. São Paulo, de oude club van Neres, rekende namelijk op een meevallertje.

09 augustus 2019 - 13:23
neressaopaulocar
Jullie zien vast gelijk op welk mooi moment deze foto is genomen. © Pro Shots

Ajax ontving tijdens de winterstop al een bod van 45 miljoen euro – het maximale voor een Chinese club – en ook Manchester United was bereid om een flinke zak geld op tafel te leggen. En dan hebben we Napoli nog niet eens genoemd. Kortom, Neres was gewild.

En voor gewilde spelers kun je goed geld vragen. Dit alles zag São Paulo wel zitten. Ajax nam de nu 22-jarige Neres in januari 2017 voor 15 miljoen euro over van de Braziliaanse club en kreeg in ruil daarvoor niet alleen de speler, maar ook 80 procent van de transferrechten.

Daar zit 'm nu de crux, in die transferrechten. Als Ajax had besloten om Neres wel van de hand te doen, moest 20 procent van de opbrengst worden afgestaan aan São Paulo. Er wordt voorlopig echter geen enkele banktransfer met Brazilië afgehandeld.

Dit valt São Paulo een tikje tegen omdat het zijn eigen bankrekening leeg trok om Dani Alves terug te halen. De verdediger won zo'n beetje alle prijzen die er zijn te winnen en komt nu afbouwen bij zijn oude club, maar natuurlijk niet gratis en voor niets.

Kortom, São Paulo had die 20 procent extra opbrengst goed kunnen gebruiken. Er is daarom laatst een voorstel vanuit Brazilië aan Ajax gedaan om die transferrechten af te kopen. Het idee bevatte een bedrag van 9 miljoen euro en opgeteld bij de eerdere 15 miljoen euro zou dit van Neres de duurste aankoop ooit hebben gemaakt.

Ajax voelde hier echter niets voor, schrijft het Algemeen Dagblad. Het AD besloot dit nieuws eens te checken omdat er in Braziliaanse media wordt gemeld dat de transferrechten van Neres nu wel geheel zijn afgekocht. Niets blijkt echter minder waar en dus moet São Paulo voorlopig op de kleintjes letten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >