Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax dinsdag eerst uit en vervolgens de 28ste thuis tegen Apoel

Het is weer tijd om agenda's te trekken! Ajax klopt op de deur van de groepsfase van de Champions League en om te zorgen dat er ook open wordt gedaan, is alle steun van de supporters welkom. Dit geldt zowel voor dinsdag de 20ste als woensdag de 28ste.

14 augustus 2019 - 02:09
dataapoelcar
Woensdag de 28ste mogen we weer! © Pro Shots

Want inderdaad, 20 en 28 augustus zijn de dagen waarop Ajax in actie komt tegen Apoel Nicosia. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in Cyprus, waarna de Ajacieden voor eigen publiek de kans krijgen om kwalificatie voor het kampioenenbal veilig te stellen.

De aftraptijd is beide keren 21.00 uur Nederlandse tijd, maar toen hadden we dit agendanieuws allang met jullie gedeeld omdat er sprake is van behoorlijke kortermijnplanning. Je kunt maar beter alvast zorgen dat je de 20ste en 28ste vrijhoudt, zelfs als je er een goed excuus voor moet verzinnen.

Het tweeluik met Apoel is de beslissende ronde om een ticket voor de Champions League. Bij winst zit Ajax in het hoofdtoernooi, bij verlies komt het terecht in het vangnet van de Europa League. Dit betekent dat de ploeg van Erik ten Hag komend seizoen sowieso Europees voetbal speelt!

Het wordt nu zaak om de het succesvol afronden van de voorronde te herhalen. Vorig seizoen lukte het ook, dus waarom nu niet? Nou, de restverdediging is een serieus puntje van aandacht. Dit bleek tegen Paok Saloniki (3-2), want het scheelde enkele keren niet veel of de Grieken sloegen toe op de counter.

Dit blijft bij Apoel vast niet onopgemerkt, al zijn ze op Cyprus maar wat blij dat de halvefinalist van vorig seizoen weer een bezoek brengt aan het eiland. Opnieuw? Jazeker! Ajax en Apoel stonden in in seizoen 2014/2015 al eens tegenover elkaar in de groepsfase. Ajax speelde uit met 1-1 gelijk om vervolgens Apoel voor eigen publiek met 4-0 op te rollen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >