Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet tik op neus van Panathinaikos als goede wake-up call

De voorbereiding van Ajax werd maandagavond op historische grond afgesloten tegen Panathinaikos. De Griekse formatie was in het zonovergoten en gezellige Olympisch Stadion met 1-2 te sterk voor de Ajacieden. Erik ten Hag leek er niet per se ontevreden mee.

23 juli 2019 - 08:59
ten-hag-pana-1200
Ajax had het knap lastig met Panathinaikos in het Olympisch. © Pro Shots

Kort na de wedstrijd meldt de trainer zich op de sintelbaan van het Olympisch om het aanwezige journaille, waaronder Ajax Life, te woord te staan. Wat ging er mis tegen 'Pana'?

“We lopen twee keer achter de feiten aan,” steekt de trainer van wal. “De afspraken die we hebben bij een ingooi of vrije trap tegen werden niet nagekomen. Dat wordt op dit niveau gelijk afgestraft, dat zag je nu ook.”

“Tussendoor zag ik best aardige dingen, maar hoe we de goals weggeven, dat kan niet. Het is een goede les voor wat we de komende periode kunnen verwachten. Er staan een aantal grote wedstrijden op het programma. Zaterdag PSV voor de Johan Cruijffschaal, de seizoensopener Vitesse-uit en voorronde Champions League tegen PAOK.”

Het zijn wedstrijden waarin Ajax er gelijk moet staan. De Johan Cruijffschaal wil je winnen, al is het maar omdat PSV de tegenstander is. De eerste eredivisiewedstrijd van het seizoen een keer winnen zou ook prettig zijn en wat PAOK betreft begrijpt iedereen de belangen.

Ten Hag weet dat ook en baalde van hoe Ajax na de pauze uit de kleedkamer kwam. “In de komende wedstrijden kunnen we deze fouten niet maken. Nog even afgezien hoe we de eerste vijf minuten van de tweede helft speelden. Dat leek ook nergens op,” klonk de oefenmeester ietwat geërgerd.

De voorbereiding had van Ten Hag ook best nog wel iets langer mogen duren, zeker gezien de spelers die hij nog wil inpassen. Maar ja, die tijd is er simpelweg niet. De wedstrijd om de Johan Cruijffschaal zegt de coach dan ook niet als een verlengstuk van de voorbereiding te zien. “Het is gewoon een prijs.”

Toch beseft Ten Hag dat de duels met PSV en Vitesse goed gebruikt moeten worden. Er moet gewonnen worden, maar ze dienen onmiskenbaar ook als wedstrijden om de vorm te vinden voor het o zo belangrijke tweeluik met PAOK.

Ten Hag antwoordt dan ook bevestigend op de vraag of hij het verlies tegen Panathinaikos in dat opzicht als een wake-up call ziet. “Ja, wat dat betreft ben ik er ook wel blij mee. Kijk, in de voorbereiding wonnen we tot dusver alles en tijdens deze laatste wedstrijd krijg je een tik op je neus. Dat hebben we aan onszelf te wijten. Dat is alleen maar goed in deze fase, dat klopt wel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >