Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag lovend over spel en teamspirit in vroege fase seizoen

Ajax won met 2-0 van PSV en pakte daarmee de Johan Cruijffschaal. Erik ten Hag was vol lof over het goede spel van zijn ploeg in dit nog maar prille seizoen.

28 juli 2019 - 09:36
hagajapsvspiritcar
Ten Hag is een aardige verzameling prijzen aan het opbouwen. © Pro Shots

Met name de eerste twintig minuten vermaakte Ten Hag zich op de Ajaxbank. Ajax zette de tegenstander goed onder druk, zowel in balbezit als bij balverlies. “We speleden uitstekend. Zeker voor deze fase van het seizoen. De eerste goal was een plaatje,” reageerde de bewierookte oefenmeester tegenover het verzamelde journaille.

Ruimte voor verbetering is er echter altijd, vond ook Ten Hag. “In een aantal fases zag ik een verval. Dat is logisch en heeft te maken met afstemming. Sommige jongens speelden nu pas voor het eerst pas samen. Onze laatste linie was voornamelijk nieuw. Conditioneel is niet iedereen top, omdat een aantal later instroomde. PSV heeft een goede ploeg. Dan moet je goed zijn om te winnen en dat waren we.”

Of er nog spelers vertrekken hangt af van de geïnteresseerde clubs. Spelers als Donny van de Beek, Hakim Ziyech en David Neres gaan alleen weg als de echte topclubs zich officieel in Amsterdam melden. En blijven ze? Dan heeft de trainer van Ajax weer een nieuwe uitdaging.

“Op dit moment zit er een goede spirit in het team. Dat moeten we verder uitbouwen. Er zullen ook teleurstellingen komen, dan zullen we zien hoe sterk we zijn,” neemt Ten Hag alvast een voorschot. “Interne concurrentie hoort bij Ajax. Spelers moeten vechten voor hun plek, maar we hebben ze ook nodig. Want we gaan veel wedstrijden spelen. Zeker in de maand augustus.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >