Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook Ten Hag zag snelle ontwikkeling Schuurs niet aankomen

Terwijl Edson Álvarez nog in afwachting is van zijn werkvergunning, speelde Perr Schuurs een puike pot tijdens de strijd om de Johan Cruijffschaal. Een jaartje rijpen bij Jong Ajax heeft hem goed gedaan, zo lijkt het, maar zelfs Erik ten Hag had deze progressie bij Schuurs niet verwacht.

29 juli 2019 - 10:05
schuurshagcar
Schuurs is ineens bijzonder in trek, zo gaat dat. © Pro Shots

Schuurs begon tegen PSV in de basis en speelde zeer solide, net als zijn teamgenoten, en door de boel achterin goed gesloten te houden, hoefde er slechts twee keer te worden toegeslagen om een overwinning (2-0) en dus het behalen van de derde prijs in korte tijd te vieren.

De JC-schaal is de prijs die Schuurs het meest doet, simpelweg omdat hij er een grote bijdrage aan leverde. Het lijkt wel alsof de negentienjarige verdediger een evolutie meemaakte die we slechts kennen uit de tv-serie Pokémon.

Zelfs Ten Hag staat versteld van het verschil tussen de Schuurs voor de zomerstop en de Schuurs van begin dit seizoen. “Dit traject heb je voor ogen, alleen had ik dit niet verwacht toen we een begin maakten met de voorbereiding. Zo eerlijk ben ik wel,” aldus de trainer.

“Training, coaching, zes kilo spiermassa extra, tactisch hard gewerkt, mentaal ook. Je ziet dat Perr grote stappen voorwaarts heeft gemaakt. Ik hoop dat dit de opmaat is en het steeds beter gaat. Hij laat zien potentie te hebben.”

Schuurs is daarmee een serieuze concurrent voor mannen als de eerder genoemde Álvarez, Lisandro Magallán en Kik Pierie, voor wie in totaal dik 25 miljoen euro is betaald. Ten Hag heeft er nog maar eens een luxeprobleem bij. “Als je de voorbereiding en deze wedstrijd ziet wel, ja.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >