Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax zoekt naar alternatieve invulling Open Dag

De Open Dag van ons aller Ajax zou eigenlijk donderdag plaatsvinden, maar het wordt zodanig snikheet dat besloten werd om het feest niet te laten plaatsvinden. Er werd nog gekeken naar een andere datum, maar dit bleek organisatorisch niet mogelijk. Ajax zoekt met betrokken partijen naar een alternatief, later in het seizoen.

24 juli 2019 - 09:37
open-dag-1200-ajax
Ajax onderzoekt of er een ander moment voor supporters gevonden kan worden! © Sjoerd Tullenaar

We lezen op de website van Ajax dat er op korte termijn geen Open Dag komt. De club benadrukt dat er later dit seizoen alsnog een speciaal moment voor supporters wordt gecreëerd. Hoe dat precies vorm krijgt, zullen we even moeten afwachten.

Dat Ajax ervoor heeft gekozen om de Open Dag van donderdag af te blazen is een besluit waar wij als supportersvereniging alleen maar achter kunnen staan. De thermometer tikt donderdag de 40 graden Celsius aan en dat is gewoon echt heel warm.

Daar kun je ook met een extra flesje water of heus warmteprotocol niet tegenop. Daarom is de enige juiste beslissing genomen: een tropische donderdag is geen goed moment om vele duizenden Ajacieden naar Amsterdam te laten komen.

De club hoopte spoedig een nieuwe datum aan te kondigen, maar dat bleek dus organisatorisch helaas niet haalbaar. Bij de organisatie van een Open Dag komt gewoon onwijs veel kijken en het is niet zo gemakkelijk om de hele boel zomaar een paar dagen te verplaatsen. Denk alleen al aan het aantal vrijwilligers dat je nodig hebt.

Veel opties waren er sowieso al niet, want het seizoen gaat ook gewoon weer van start. De officieuze aftrap is zaterdagavond tegen PSV. Dan maken Ajax en de ploeg uit Eindhoven uit wie de eerste prijs van het seizoen mag bijschrijven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >