Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax haalt met Amerikaan Mendez maatje van Dest naar Amsterdam

Ajax heeft een bijzondere slag geslagen en misschien naar later blijkt ook wel een goede. Waarom? De club is erin geslaagd om Alex Mendez los te weken bij SC Freiburg, dat hem nog niet lang terug overnam van LA Galaxy. De Amerikaans jeugdinternational speelde deze zomer samen met Sergiño Dest op het WK onder 20.

30 juli 2019 - 16:50
mendeztrainsfercar
Op dit veld moet Mendez laten zien dat hij Ajax aankan. © Pro Shots

Het avontuur van Amerika onder 20 strandde bij de laatste acht, want in de kwartfinales bleken de leeftijdsgenoten van Ecuador te sterk. Desondanks maakte Mendez indruk. Misschien wel terwijl Ajax de verrichtingen van Dest in de gaten hield, je weet het maar nooit.

Net als Dest is het nog geen zekerheidje dat de achttienjarige Mendez ook op termijn uitkomt voor de nationale selectie van Amerika, want hij beschikt ook over een Mexicaans paspoort. Zeker is wel dat de middenvelder vanaf komend seizoen op De Toekomst valt te bewonderen.

De gemiddelde Amerikaanse voetbalvolger is door het dak, want die vindt het fantastisch dat er een Amerikaan door Ajax is ingelijfd. Wij moeten zelf bekennen dat we Mendez totaal niet kennen en daarom is het moeilijk om een oordeel te vellen. Hij tekent in ieder geval een contract voor drie seizoenen.

https://twitter.com/usmntonly/status/1156208999324430337

Feit is wel dat Mendez vorig jaar werd verkozen tot US Soccer's Young Male Player of the Year. Dat is natuurlijk niet direct een garantie op succes, maar Mendez treedt in de voetsporen van mannen als Christian Pulisic (Borussia Dortmund, nu Chelsea) en Josh Sargent (Werder Bremen), die doorbraken in de Bundesliga.

Ook speelde Mendez met de onder 19 van LA Galaxy om het jeugdkampioenschap van Amerika, maar dat is op zich iets wat je ook best van die club mag verwachten. Dat neemt niet weg dat je het nog wel eventjes moet doen, zo is het ook wel weer. Ook scoorde Mendez twee maal tegen Mexico in de finale van het Concacaf-toernooi voor spelers onder 20 jaar.

Je merkt het misschien wel: we weten niet zo goed hoe we deze move moeten inschatten, dus laten we het er vooral op houden dat we erg benieuwd zijn hoe deze transfer uitpakt. Er zijn geen grote bedragen mee gemoeid. Het is niet zo dat Ajax een enorme investering doet. Er zal eerder sprake zijn geweest van een buitenkansje.

Wat betreft speelstijl komen we na een eerste korte zoektocht tegen dat Mendez wordt vergeleken met Guti en James Rodríguez, maar die vergelijkingen nemen we vier nieuwe jeugdige Rijkaards bij Ajax altijd met een flinke korrel zout.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >