Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax blaast Open Dag af wegens voorspelde hitte

Zoals je weet, wordt het warm deze week. Te warm voor de Ajax Open Dag, aldus de club. Ajax heeft daarom besloten de Open Dag af te blazen. Je kunt donderdag lekker verkoeling opzoeken in plaats van in en rondom een snikhete Johan Cruijff Arena rondlopen tot je niet meer kunt puffen.

22 juli 2019 - 18:54
open-dag-1200
Een open dag is leuk, maar met de voorspelde hitte niet verantwoord. © Sjoerd Tullenaar

De thermometer tikt deze week de 40 graden Celsius aan en dat is gewoon echt heel warm. Daar kun je ook met een extra flesje water of heus warmteprotocol niet tegenop. Daarom is de enige juiste beslissing genomen: een tropische donderdag is geen goed moment om duizenden Ajacieden naar Amsterdam te laten komen.

Uitstel betekent hopelijk geen afstel, want de club hoopt spoedig een nieuwe datum aan te kondigen. De hitte beleeft voor het weekeinde zijn hoogtepunt en daarna wordt het gewoon lekker zomerweer, waardoor het hopelijk op een iets later moment wel lukt om de deuren van de JC Arena te openen.

De Ajax Open Dag trekt altijd enkele tienduizenden supporters, maar het advies voor donderdag luidt als volgt: ga lekker naar het strand, een meertje of laat een zwembadje vollopen en doe vooral niet te veel. Dan moet het lukken om het hoofd nog enigszins koel te houden.

Zodra er meer nieuws is over een alternatieve datum laten we dat uiteraard weten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >