Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Aanwinst Martínez genoemd als mogelijk koopje van de zomer

Er valt na twee halve oefenpotjes natuurlijk nog niets zinnigs te zeggen, maar feit is wel dat je van de ene aankoop meer verwacht dan de ander. En de verwachtingen rondom Lisandro Martínez zijn hoog. De Argentijn wordt tussen al het transfergeweld zelfs geopperd als mogelijk koopje.

05 juli 2019 - 10:34
koopjemartinezcar
De eerste indrukken van Martínez zijn goed, maar wat volgt? © Pro Shots

Er moeten steeds hogere bedragen worden neergeteld voor nieuwe spelers. Zo kwam Quincy Promes (sowieso 15,7 miljoen euro) met stip binnen op de lijst van duurste aankopen, terwijl Ajax vorig seizoen het clubrecord brak om Daley Blind (minimaal 16 miljoen euro) weer in de armen te sluiten.

Voor Martínez werd om en nabij de 7 miljoen euro overgemaakt aan Defensa y Justicia. Dat is een zacht prijsje, voor misschien wel een goede speler. The Guardian is alvast overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Martínez en neemt hem op in een lijstje met 'bargains'.

'Bargain' is het woord dat we meestal horen kort nadat Ajax een speler heeft verkocht. Spelers die Ajax na een succesvolle periode verlaten doen het in het buitenland vaak zo goed dat ze hun transfersom meer dan waard maken, waardoor je soms achteraf het gevoel krijgt dat er te weinig werd betaald.

Misschien is het nu een keertje andersom. “Na het aantrekken van linksback Nicolas Tagliafico heeft Ajax nu met Martínez opnieuw een Argentijn gestrikt en er wordt gehoopt dat hij net zo'n grote meerwaarde vormt,” lezen we in The Guardian.

“Martínez kan linksback spelen, maar hij wordt vaker ingezet als centrale verdediger. De kleine man lijkt in niets op Matthijs de Ligt, die aan Juventus wordt gelinkt, maar wat hij mist in lengte maakt hij goed qua vastberadenheid. Als het moet, schuwt Martínez een stevige tackle niet.”

“Maar de kampioen van Nederland is vooral aangetrokken tot zijn spel in balbezit. De 21-jarige, die eerder dit seizoen voor het eerst een interland speelde namens Argentinië, heeft zowel het inzicht als de capaciteiten om de bal vanuit de verdediging naar voren te spelen en is totaal niet bang om een dribbel in te zetten. De transfer van Martínez kan wel eens een buitenkansje zijn gebleken.”

We komen een andere bekende uit de eredivisie tegen op het lijstje mogelijke 'bargains'. Het gaat om Alexander Isak, die namens Willem II actief was in de KNVB-bekerfinale tegen Ajax. De Ajacieden wonnen met 4-0, maar de spits maakte op andere momenten genoeg indruk om een transfer te verdienen naar Real Sociedad. Ook de 7 miljoen euro die de Spanjaarden betalen, kunnen doen vermoeden dat er een slag wordt geslagen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >