Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Welke Ajacieden scoorden vóór hun achttiende in de eredivisie?

Matthijs de Ligt speelde tijdens de confrontatie met Engeland (3-1) een belangrijke rol. Hij veroorzaakte een pingel, maar bracht Nederland ook weer langszij met een krachtige kopstoot, vergelijkbaar met die tegen Juventus. Dat hij kan scoren bewees hij al vóór zijn achttiende in Ajax 1. Er waren nog zeventien Ajacieden die dat klaarspeelden. Weet jij wie? Test je kennis met onze quiz!

07 juni 2019 - 11:01
doelpunten-1200-ligt

Wat is de bedoeling? Nou, heel simpel! We zoeken een rijtje spelers van Ajax 1 die voor hun achttiende verjaardag scoorden voor het eerste elftal. Let wel: het gaat om doelpunten in de eredivisie!

Zoals gezegd krijgen jullie de naam van de aanvoerder van Ajax van ons cadeau. Doen we niet moeilijk over! De Ligt was 17 jaar, 6 maanden en 14 dagen oud toen hij zijn eerste eredivisietreffer maakte tijdens het met 4-1 gewonnen duel met Heracles.

Zijn eerste officiële doelpunt voor het eerste elftal maakte hij echter al eerder, in een bekerwedstrijd tegen Willem II (5-0). Toen was De Ligt 17 jaar, 1 maand en 9 dagen jong.

Afijn, we zoeken nog zeventien andere spelers die een eredivisietreffer maakten voor Ajax, nog voordat ze achttien kaarsjes mochten uitblazen. Denk jij alle spelers te weten? Vul ze dan hieronder in en kijk hoe ver je komt.

Je krijgt zeven minuten de tijd van ons. Dat moet genoeg zijn, toch? Als kleine aansporing hebben we de jaartallen toegevoegd waarin de doelpunten werden gemaakt, net als de leeftijd van de speler op dat moment. Slechts één speler was 16 jaar!

Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >