Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ronaldo vraagt De Ligt om naar Juventus te komen

Matthijs de Ligt staat er goed op bij alle grote clubs. En naar nu blijkt niet alleen bij alle grote clubs, maar ook bij een van de beste spelers ter wereld. Cristiano Ronaldo heeft De Ligt gevraagd om naar Juventus te komen, maar de verdediger was iets te perplex om antwoord te geven.

10 juni 2019 - 13:02
ronaldoligtcar
Staan De Ligt en Ronaldo volgend seizoen aan dezelfde kant? © Pro Shots

De Ligt en Ronaldo kwamen elkaar dit seizoen diverse keren tegen. De verdediger trok tijdens het clubvoetbal aan het langste eind en slaagde erin om met Ajax bij de laatste acht van de Champions League het favoriete Juventus uit te schakelen, maar in de Nations League was het prijs voor Ronaldo.

Portugal won de finale met 1-0 van Nederland en na het laatste fluitsignaal vond er een onderonsje plaats tussen de twee hoofdpersonen. “Als je al weet waar het over ging, hoef ik het ook niet meer te vertellen,” aldus De Ligt naderhand tegenover de NOS. Hij bevestigt daarmee de 'transferpraat'.

Het is fantastisch dat Ronaldo hoopt dat een speler van Ajax zijn ploeg komt versterken, maar ook een beetje jammer natuurlijk. Het liefst zien we de nog altijd pas negentienjarige De Ligt 'gewoon' in Amsterdam blijven, al lijkt die kans helaas bijzonder klein...

“Of ons gesprekje over Juventus ging? Dat zou goed kunnen, ja. Ik verstond Ronaldo eerst niet, dus ik heb niets gezegd. Ik schrok er een beetje van, daarom lachte ik maar wat. Maar ik heb niets terug gezegd,” vervolgt De Ligt.

Het hoofd van De Ligt stond op het veld in het stadion van FC Porto ook even totaal niet naar een transfer. Hij was bezig met het verwerken van een verliespartij. Het Nederlands elftal was dicht bij een prijs, maar bleef uiteindelijk achter met lege handen.

“Zo kort na de wedstrijd ben ik helemaal niet bezig met transferzaken. Dan baal je dat je hebt verloren, dat is het enige waar je aan denkt,” maakt de Ajacied duidelijk. En zijn focus gaat nu richting vakantie, want hij kan eindelijk even gas terugnemen en een beetje uitrusten.

“Ik vind het helemaal niet vervelend dat ik nog niet weet wat mijn toekomstplannen zijn. Volgens mij opent de transferperiode ook pas over een tijdje, ik ga nu eerst lekker op vakantie en uitrusten van een lang seizoen. Dan zie ik het uiteindelijk wel.”

De Ligt bevestigt tenslotte dat zijn zaakwaarnemer, Mino Raiola, toch niet wordt geplaagd door een schorsing en zich volop bezig kan houden met de toekomstplannen van zijn client. Je zou echter denken dat De Ligt geen figuur als Raiola nodig heeft, omdat hij de clubs voor het uitkiezen heeft.

We kunnen daarom alleen maar hopen dat De Ligt zich komende zomer meldt bij de club waar hij zelf het beste gevoel bij heeft, zelfs als dat nog seizoen in dienst bij Ajax oplevert. Alleen weet je helaas nooit wie er precies aan de touwtjes trekt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >