Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje stelt groepswinst veilig na prima zege op Canada

De Oranje Vrouwen waren al verzekerd van een plekje in de achtste finales op het WK, maar pakten na een 2-1-zege op Canada ook nog eens de groepswinst. En dat kan prettig zijn voor het vervolg van het toernooi!

20 juni 2019 - 19:53
lieke-martens-1200
Het lukt Martens vooralsnog niet om potten te breken dit WK. © Pro Shots

Oranje trad aan zonder Ajaxspeelster Kika van Es, die in de voorgaande twee duels geen al te beste indruk maakte. Voormalig Ajacied Merel van Dongen was haar vervangster. Verder stuurde bondscoach Sarina Wiegman de bekende namen het veld op.

Die elf speelsters kwamen na slechts een minuutje spelen met de schrik vrij toen Desiree van Lunteren (eveneens ex-Ajax) zich liet aftroeven en haar tegenstander vervolgens licht toucheerde. Penalty, oordeelde de arbiter, maar de VAR greep in en stelde dat de overtreding buiten de zestienmeter was.

Net als in de voorgaande twee duels had Oranje moeite om in het spel te komen, al kwam het na een half uur steeds dichter bij de vijandelijke goal, onder aanvoering van de goed spelende Jackie Groenen. Vivianne Miedema was in die fase vlakbij de openingstreffer, maar de spits schoot na een knappe actie op de paal.

Het was uitstel van de Oranjegoal die toch zou volgen. Anouk Dekker knikte tien minuten na de pauze raak uit een vrije trap van Sherida Spitse. Lang genoot Nederland niet van de voorsprong, want de Canadezen kwamen via Christine Sinclair alweer snel op gelijke hoogte.

Wiegman paste niet lang erna een dubbele wissel toe en haalde Spitse en de onzichtbare Lieke Martens naar de kant, ten faveure van Jill Roord en Lineth Beerensteyn. Een gouden greep, want laatstgenoemde had slechts een paar minuten nodig om Oranje weer op voorsprong te brengen.

De gretige invalster zette de aanval zelf op en via een aantal schakels en Van Lunteren kwam de bal weer lekker voor de goal, waar Beerensteyn de winnende 2-1 van dichtbij kon binnenglijden.

Daarmee eindigde Oranje met drie zeges stijf bovenaan in groep E en stelde het de groepswinst veilig en precies dat was het doel. De ploeg die bovenaan eindigt krijgt immers een op papier makkelijkere route richting succes op dit WK, waarin Japan de volgende opponent is.

Bekijk hier het volledige schema plus alle uitslagen en standen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >