Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Oranje Vrouwen pakt ticket voor achtste finales via zege op Kameroen

Het is Oranje Vrouwen gelukt om een ticket te bemachtigen voor de achtste finales van het wereldkampioenschap. Gemakkelijk ging het geenszins, maar een fraaie 3-1-zege op Kameroen was vooraf iets waar de ploeg vast voor zou hebben getekend.

15 juni 2019 - 16:51
bloodworth-1200
Bloodworth brengt direct na rust opluchting met een intikker van dichtbij. © Pro Shots

Na de moeizame 1-0-zege op Nieuw Zeeland wilde Oranje gelijk vanaf het begin laten zien wat de intenties waren, al kwamen deze niet helemaal uit de verf. In de openingsfase ontwikkelde de ploeg veel drang naar voren met wat uitbraken over links en rechts, maar uitgespeelde kansen leverde het echter niet op.

Dit had alles te maken met de veelal onzuivere en slordige passing van het sterkere Nederland. Vaak werden openingen wel gezien, maar was de uitvoering ondermaats, met name in de eindfase. Zeker op rechts had Shanice van de Sanden moeite om de juiste keuzes te maken en bovendien had ze regelmatig ruzie met de grasmat.

Een schoenwissel was noodzakelijk en dat leek zowaar effect te sorteren. Van de Sanden ging op rechts een prettig een-tweetje aan met Jackie Groenen en slingerde de bal vervolgens fraai voor. De soms wat treuzelende Vivianne Miedema stond waar ze moest staan en kopte vlak voor rust de bal tegen het net: 1-0.

Oranje genoot echter maar ultrakort van het moment, want twee minuten later dook Aboudi Onguene ineens op tussen verdediging en Sari van Veenendaal. De doelvrouw schatte de situatie niet helemaal lekker in, waardoor Onguene de bal binnen kon schuiven en Kameroen de gelijkmaker mocht vieren.

Een fikse teleurstelling die tijdens de rust met prima thee leek te zijn weggespoeld, want direct na de pauze stelde Oranje orde op zaken. Via een aardige vrije trap-variant belandde de bal uit de kluts voor de voeten van Dominique Bloodworth. Zij tikte tot vreugde van alles en iedereen eenvoudig de 2-1 binnen.

Het spel van Oranje zakte daarna wel behoorlijk in, al was Miedema vreselijk dicht bij haar tweede treffer uit een voorzet van de bikkelende Groenen. De spits nam de hoge bal in één keer fraai op de pantoffel en schoot maar net over. Daardoor bleef het spannend. Oranje hield dan ook de adem in toen Kameroen de bal millimeters naast de voor Nederland goede kant van paal schoof.

Dat hachelijke moment werd overleefd, waarna toch weer Miedema van zich deed spreken. De aanvalster dribbelde de zestienmeter in en haalde de trekker over: 3-1. Daarmee was het verzet van de Afrikanen definitief gebroken en kan Nederland zich opmaken voor de achtste finales van het WK.

Voor het zo ver is treffen de speelsters in groep E Canada nog in de slotwedstrijd van deze poulefase. Dit duel staat voor donderdag 20 juni op de rol en de aftrap vindt plaats om 18.00 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >