Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB denkt na over 'tennisloting' voor bekertoernooi

Het was vandaag de dag van speelschema’s kijken en ontdekken wanneer Ajax tegen wie speelt en waar. Maar er is meer. Er is altijd meer. Zo ondergaat het KNVB-bekertoernooi een aantal wijzigingen die voor Ajacieden interessant zijn.

14 juni 2019 - 19:01
ventos-beker-1200
Frenkie en Donny vieren het winnen van de dennenappel met de supporters. © Ajax Images

De clubs die zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League of de Europa League maken volgend seizoen in de tweede ronde hun opwachting in het vaderlandse bekertoernooi. Deze club spelen dus vijf rondes tot de finale in De Kuip, waar uiteindelijk de dennenappel klaarstaat.

Opzich is dat nog weinig nieuwswaardig, maar het bekertoernooi begint wel later dat je bent gewend, namelijk eind oktober. Dat is een maand later dan voorheen. Vanaf de tweede ronde in december stromen ook de Europese deelnemers, waaronder dus hopelijk Ajax, in. We praten dan over de midweek van maandag 16 december 2019.

“We weten dan definitief hoeveel clubs de groepsfase van de Europese toernooien hebben gehaald,” legt manager competitiezaken Jan Bluyssen uit op het digitale huis van de KNVB. “Het betekent ook dat er in februari een bekerronde bij komt.”

Maar dat is nog niet alles. De KNVB stelt ook dat er in december wordt door geloot voor de rest van het hele bekerseizoen. Zie het als een soort ‘tennisschema’. Volgens de bond is deze maatregel eveneens genomen vanuit sportief oogpunt, waardoor een club bij winst direct zijn volgende tegenstander weet.

Opzich is dat wel prettig. Dan hoeven we ook niet meer te wachten op reclame en samenvattingen in de late avonduren, waarna dan eindelijk de loting wordt verricht door de KNVB-man met de mooiste snor in Zeist. Ook moet het door loten eerder duidelijkheid geven over de eventueel te verplaatsen competitiewedstrijden, zo klinken de argumenten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >